MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Groeiend aantal Nederlandse moslims

27 augustus 2005 | in Geloof | Reageer

Elsevier - Nederlandse MoslimsIn week 34 (augustus) besteedt weekblad Elsevier aandacht aan het groeiend aantal Nederlandse (autochtone) jongeren, dat zich bekeerd tot de Islam. In het omslagartikel “Geloof: bekeerd tot de Islam” komen zes Nederlandse jongeren aan het woord, die aangeven waarom zij hebben bekeerd tot de Islam.

Volgens de auteurs van het artikel heeft de Islam aantrekkelijke ‘jeugdstijl’ -elementen in zich zoals eigen haardracht, eigen jargon, eigen muziek en eigen boeken. Dat zou de Islam maken tot een soort religieuze concurrent van andere jeugdstijlen zoals goth, skate en Lonsdale.

Plaats je reactie