MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Foto’s kinderen in Marokko en Nederland

05 september 2005 | in Kunst | Reageer

Dries en DrissDe fototentoonstelling ‘Dries & Driss, Katja & Kadija‘ zal op vrijdag 16 september om 17.00 uur geopend worden door mevrouw Khadija Arib, lid Tweede Kamer voor de PvdA. De tentoonstelling geeft een beeld van het dagelijks leven van kinderen in Marokko en Nederland, zowel in de stad als op het platteland. Daarbij worden twee moderne maar ook historische steden naast elkaar gezet: Amsterdam en Marrakech. En wordt het leven getoond in twee dorpen: Rislane in noordoost Marokko en Woltersum in noordoost Groningen.

Het project is uitgevoerd door de Marokkaanse fotograaf Ali Chraibï, de Nederlandse fotograaf Bernice Siewe en vier groepen schoolkinderen uit elke plaats. Chraibï werkte in Nederland; Siewe in Marokko. De professionals hebben ieder naar eigen inzicht de omgeving van de kinderen in beeld gebracht. Daarnaast gaven ze leiding aan fotografie workshops voor de kinderen. Deze fotografeerden rond de thema’s: spel en zelfportret.

De tentoonstelling is te zien:
Feestelijke opening: 16 september 17.00 uur, Muziektheater (Kassahal),
Amstel 1, Amsterdam
van 10 – 29 september in Stopera/Muziektheater Amsterdam
van 4 – 30 september in de Centrale Bibliotheek in Groningen (ihkv Noorderlicht)
van 3 – 30 oktober, Stadsdeelkantoor Bos & Lommer Amsterdam
in november een aantal tentoonstellingen in Marokko: Rabat, Marrakech, Berkane.

Plaats je reactie