MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Voetballers met twee paspoorten

10 september 2005 | in Sport | 1 Reactie

Khalid BoulahrouzStel je bent profvoetballer en de Nederlandse bondscoach klopt aan bij je, voor welk land voetbal je dan? Kies je voor je geboorteland of voor het land van je ouders? Hoe gaat die afweging? Aanstaande maandag gaat het tv-programma Zembla over ‘Voetballers met twee paspoorten’. Zembla volgde Ali Boussaboun (Feyenoord) en Khalid Sinouh (v/h RKC Waalwijk) tijdens een wedstrijd van het Marokkaanse nationale elftal en filmde Oranjespelers Khalid Boulahrouz (HSV Hamburg) en Ugur Yildirim (SV Heerenveen).

Khalid Boulahrouz, geboren in Nederland en in het bezit van een Nederlands en Marokkaans paspoort, koos voor Nederland en werd door Van Basten geselecteerd. Precies een jaar geleden maakte hij zijn debuut voor Oranje in de wedstrijd tegen Liechtenstein. Inmiddels heeft hij – de wedstrijd tegen Andorra meegerekend – acht interlands voor Oranje op zijn naam staan en is hij uitgegroeid tot een vaste kracht in het elftal van Van Basten.

Worden deze profvoetballers op het voetbalveld anders benaderd omdat ze een Nederlandse Marokkaan of Nederlandse Turk zijn? Maar ook: hoe denken deze topvoetballers over het afschaffen van de dubbele nationaliteit en andere dilemma’s. Maandag 12 september 2005, 21.10 uur, Nederland 3 in Zembla

Er is 1 reactie

  1. mohamed k
    12 september 2005 om 07:44 uur.

    hahahahahhahhahhaaahhahah, leven en laten leven

Plaats je reactie