MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hoger beroep in zaak tegen weekblad

22 september 2005 | in Media | 3 Reacties

TelQuelVandaag dient in Marokko het hoger beroep tegen het Marokkaanse weekblad ‘TelQuel’. TelQuel is veroordeeld tot 1 miljoen dirham (100.000 euro) boete voor een column waarin een vrouwelijk parlementslid wordt ontmaskerd als vroegere zangeres en buikdanseres. De hoofdredacteur van TelQuel, Ahmed R. Bensjemsi, en de journalist die het artikel schreef, Karim Boekhari, zijn veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf door de rechtbank in Casablanca.

Beide journalisten zijn verbijsterd. Juist het laatste jaar leek de persvrijheid in Marokko steeds groter te worden. De veroordeling van TelQuel is een klap in het gezicht van de Marokkaanse onafhankelijke pers. ,,De wijze waarop het proces is gevoerd en de uitspraak zelf zijn niet alleen een bedreiging voor TelQuel maar voor de gehele persvrijheid in dit land, zegt Boekhari. Terwijl de tegenpartij elf advocaten had gestuurd, kreeg de advocaat van TelQuel geen tijd om te spreken. Toen Boekhari en zijn advocaat na overleg met de rechter de rechtbank voor twintig minuten verlieten, velde diezelfde rechter het vonnis aldus Trouw.

Er zijn 3 reacties

 1. Azul
  22 september 2005 om 10:57 uur.

  Marokko is het land van SCHIJNDEMOCRATIE…..Ikkied a3rab…

 2. Abdel
  22 september 2005 om 09:40 uur.

  Wat een idioten….ze3ma democratie.

 3. analist
  25 september 2005 om 07:32 uur.

  Tja, geen beste beurt, wat is er trouwens mis mee dat ze danseres is geweest.
  Waar ze zich in Marokko druk om maken, gadver wat een zielig gedoe.

Plaats je reactie