MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geen hoge minaretten in Rotterdam

23 september 2005 | in Geloof | 6 Reacties

Mevlana Moskee RotterdamDe gemeente Rotterdam wil geen uitzondering meer in bestemmingsplannen, waardoor minaretten van moskeeën tot 30 of 40 meter hoog gebouwd kunnen worden. Dit staat in een raadsvoorstel van wethouder Pastors. Een afwijkende behandeling van religieuze gebouwen is niet nodig, omdat deze geen groter maatschappelijk belang vertegenwoordigen dan andere gebouwen.

Pastors heeft zijn voorstel met de betrokken maatschappelijke organisaties besproken, aldus de gemeente. Het voorstel van de wethouder is een vervolg op de eerdere nota Ruimtelijk Moskeebeleid 2004. Na de in dit voorjaar gehouden serie debatten over islam en integratie heeft het college besloten het ruimtelijk beleid ten aanzien van religieuze gebouwen opnieuw tegen het licht te houden. Het voorstel van Pastors geldt niet alleen voor Moskeeën, maar ook voor kerken.

Er zijn 6 reacties

 1. ap
  24 september 2005 om 11:20 uur.

  dat vind ik een echte schande…………

 2. rifhart
  25 september 2005 om 01:30 uur.

  een moskee zonder minaret?????

  angst voor het onbekende bepaalt het beleid daar in rotterdam
  volgens mij is deze wethouder bang dat de imam vanaf zo’n hoge minaret een scudraket afvuurt richting het gemeentehuis

 3. analist
  25 september 2005 om 06:31 uur.

  prima om de skyline gewoon westers te houden, verder riep een politicus ooit dat voor elke kerk die in de islamitische wereld gebouwd wordt er in het westen een moskee voor terug kan komen.
  Lijkt me een prima principe, dezelfde openheid geven als je krijgt.
  Lijkt me erg rechtvaardig111

 4. Saida
  26 september 2005 om 12:01 uur.

  Zo analist
  Westers?! Wasda?!

 5. Toth
  26 september 2005 om 06:20 uur.

  Gebouwen: Indien voor jaren 80 gebouwd grijs, rechthoekig, beton indien na jaren 80 grijs rechthoekig, glas. Indien gebouwd voor 1900 te herkennen aan steigers of kassa bij ingang.

 6. hami
  03 oktober 2005 om 05:36 uur.

  Waarom nou en kerk bouwen wie gaar er nog naar en kerk kijk om je heen , stap is binnen in en kerk misschien vind je daar hooguit 5 mensen, dus waarom bouwen.

Plaats je reactie