MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Weinig hardlopers van Marokkaanse komaf

26 september 2005 | in Sport | 2 Reacties

Hicham El Guerrouj Uit het voetbal zijn allochtonen niet weg te denken, maar verder blinken allochtone atleten in Nederland minder vaak uit dan in België en Frankrijk. Dit schrijft de Volkskrant vandaag in het artikel ‘Gezocht: hardlopers van Marokkaanse komaf‘.

Marokko heeft wel tal van beroemde lopers voortgebracht. Hicham El Guerrouj was tot voor kort onverslaanbaar op de 1500 meter. Rachid Ramzi won onlangs bij de WK atletiek in Helsinki de 800 en de 1500 meter. Dit jaar werd ook Khalid Choukoud Nederlands kampioen op de 10 kilometer. In het veldlopen en bij de wegwedstrijden behoren Marokkaanse atleten tot de selecte groep die de Oost-Afrikanen kan bijbenen. Ook in België en Frankrijk blinken atleten van Marokkaanse komaf al jaren uit. Oud atleet Rachid Ben Meziane betreurt het dat Nederland achterblijft. Hij geeft aan dat hier een kans ligt omdat Marokkanen bij uitstek geschikt zijn voor het lopen, gezien hun fysieke eigenschappen (lichte bouw).

Eerder besteedde Simon Vroemen, Nederlands beste baanatleet, aandacht hieraan in zijn column: ‘Waar is Mohammed?

Er zijn 2 reacties

 1. ap
  27 september 2005 om 05:06 uur.

  dit is wel jammer inderdaad; ik denk dat als er meer marokkanen in Nederland zich op hardlopen zouden focussen, dat we dan echte prachttalenten in de nederlandse atletiek krijgen.

 2. Souraya
  23 januari 2006 om 10:19 uur.

  Ik ben op zoek naar sites over hardlopen. Wat zijn records? welke clubs? ik heb een goede kennis die ontzettend goed is hierin en van Marokkaanse komaf is. Zijn specialiteit is 800meter en zijn tijd op dit moment 1 50. Ik ben niet zo bekend in dit wereldje maar wil graag meer informatie over hardlopen. Waar o waar kan ik terecht??

  met vriendelijke groet,

  souraya

Plaats je reactie