MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Debatten over Islam en Amsterdam

29 september 2005 | in Geloof, Maatschappij | 5 Reacties

ArganIn de maanden oktober, november en december 2005 organiseert jongerencentrum Argan samen met UMMAO (unie Marokkaanse moskeeën Amsterdam en Omstreken), Studentenvereniging Khmisa en de gemeente Amsterdam zes debatten met het thema ‘Islam & Amsterdam. Jongerencentrum Argan wil hiermee een open en vooral transparante dialoog op gang zetten tussen Amsterdammers van Islamitische en niet Islamitische afkomst. De debatten zijn open voor alle Amsterdammers en hebben uiteenlopende thema’s die ook veelvuldig terugkeren in het publieke debat over integratie.

Het eerste debat vindt plaats op vrijdag 7 oktober, met openingsspeech van wethouder Ahmed Aboutaleb. Het thema is: “Opvoeding en onderwijs”. Waar in volgende thema’s aan bod zullen komen: Draagt Islamitisch onderwijs bij aan integratie?, Moeten moskeeën zich afzijdig houden van onderwijs? Past Islamitische opvoeding in een Westerse samenleving? Waarom gaat het mis bij Marokkaanse ouders, inzake het opvoeden? Moeten taboes bespreekbaar worden in Islamitische scholen en gezinnen. Aan dit debat zullen meedoen: Ahmed Marcouch (bestuurslid en woordvoerder UMMAO unie Marokkaanse moskeeën en omstreken), Razia Rahamat (lerares ICA Islamitisch college Amsterdam), voorzitter van Amsterdamse PvdA fractie Lodewijk Asscher e.a. Radi Suudi (politicoloog en bekend van Dialoog op NMO) zal het debat leiden.

Kijk voor meer informatie ook op www.argan.nl

Er zijn 5 reacties

 1. hami
  03 oktober 2005 om 05:21 uur.

  Komt het gelul over integratie nou weer, wat bedoelen ze eigenlijk met integratie, dat we in ons blootje moeten lopen,dat we ons bezaten in cafes
  terwijl dit al gebeurt dat we naar de hoeren gaan dat we bigetje eten in plaats van schaap of rund, dat we van ons geloof afstand nemen. JA DAT IS WAT ZE MET INTEGRATIE BEDOELEN. ik ben hier geboren en getogenik voetbal bij en nerderlandse voetbal club hen nederlandse vrienden, maar als ik als die uitspraken hoor van het kabinet dan denk ik bij me zelf waar zijn die schoften mij bezig pure haat zaaien daar zijn ze mee bezig, Hoe is hitler begonnen precies zo net als deze kabinet die de bevolkings groepen tegen elkaar zet. IEDEREN HEEFT ZIJN EIGEN WAARDE EN DAAR MOET JE RESPECT VOOR HEBBEN.

 2. Saida
  03 oktober 2005 om 07:02 uur.

  Hami roestig roestig, dit is een debat door en met moslims.
  En mensen die zeggen dat integratie is mislukt zijn dezelfde mensen die moeite hebben met integratie. Mensen die in witte wijken wonen en hun kinderen op witte scholen doen en het niet kunnen uitstaan dat ondanks hun afwezigheid in de multcultisamenleving de allochtonen toch hun draai kunnen vinden en hun ding doen.
  Zij zijn juist degene die niet zijn geintegreerd en een apartheidsregime streven. MAar dat mag niet in Nederland dus proberen ze dat te verhullen door te schelden op allochtonen. En dat ondanks hun afwezigheid en hun gescheld de allochtonen nog steeds lekker hun ding doen steekt ze nog meer en vervolgens nog meer gegil.
  Dus Hami jij moet gewoon lekker blijven voetballen en gezellig je ding doen geen aandacht besteden aan de haters laat ze lekker stikken in hun nijd.

 3. roland rozen
  22 september 2006 om 10:25 uur.

  Ik woon tegenover de nieuwbouw van de metro aan het rokin. Ik zie het nu al een jaar of drie aan en wat mij opvalt is dat er geen een allochtoon werkt. Ook geen amsterdammer trouwens iets wat burgemeester Cohen beloofde toen het projekt werd binnengehaald.
  De duitse firma die de bouw uitvoert bedient zich van oosteuropeaanse slaven die meer dan 80 uur per week moeten werken en lapt alle afspraken die er zijn gemaakt met bedrijven om het personeelsbestand een afspiegeling te doen zijn van de multiculturele samenleving in Amsterdam.
  de meerderheid van de allochtonen schijnt PvdA te stemmen maar waarom eigenlijk. De PvdA laat bij de bouw van zo’n duur project zien dat “they don’t practise what they preach”.
  Als je de website van de dienst IVV(dienst infrastructuur en vervoer ) bekijkt, blijkt dat de grachtenmuren binnenkort ook ëuropees”worden aanbesteed. Ik weet ondertussen wat dat inhoudt.
  vriendelijke groet
  roland rozen
  rokin 32
  amsterdam

 4. arganolie
  08 maart 2010 om 05:27 uur.

  jammer dat argan weg gaat. waar zullen de jongeren dan belanden.

 5. moena
  09 maart 2010 om 03:21 uur.

  Rolan dan moet Nederlanders niet zuren wanneer die Oost europeanen over een paar jaren zonder werk zitten omdat hun werk in de toekomst ook misschien door machines wordt overgenomen en uitkering gaan aanvragen en heel de dag gaan drinken die kunnen er wat van,vergeet niet dat die turken en marokannen die jullie zelf hierheen hebben gehaald echt letterlijk naar marokko en turlije gegaan daar naar de markten en ze geselekteerd hebben die jullie nu niet kunnen ruiken of luchten ook alleen ja knikten en van 04.00 uur ‘sochtens tot 18.00 uur werkten tot ze alle klachten vandien krijgen en in aow,wao en in uitkering belanden door dat hun werk overgenomen is door machines. en jullie leren niet van jullie fouten omdat jullie verslaaft zijn aan slavernij.in rotterdam heb je al wonningen waar 4a5 polens in een huur huis zitten,ik hoorde van iemand bij haar in flat een poolse vrouw haar huurhuisje onder verhuurd aan3 poolse en zij zelf woont bij haar hollandse vriend die een koophuis heeft. Maar deze hebben blonde haar en zijn geen moslims dus wordt getolereerd. De reden dat die allochtonen niet weken omdat ze door jullie gediscrimineerd worden en niet aangenomen wordenzelfs de HBO’rs die zeer geintegreerd zijn en alle papieren heeft. Ik hoop dat ik je voldoende heb geinformeerd heb Roland met vriendelijk groeten,

Plaats je reactie