MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veel Marokkaanse kinderen op armoedegrens

29 september 2005 | in Maatschappij | 4 Reacties

Het aantal Amsterdamse kinderen dat opgroeit in armoede, is vorig jaar drastisch gestegen tot boven de 40.000. Dat is een toename van 1481 kinderen ten opzichte van 2003. Dat blijkt uit het onderzoek van de Amsterdamse Armoedemonitor over 2004. Het aantal kinderen op het minimum met een Surinaamse en Antilliaans/Arubaanse achtergrond is licht gedaald. Het aantal Marokkaanse kinderen dat leeft op de armoedegrens, is echter twee keer zo snel gestegen. „In 2004 groeide 46 procent van de Marokkaanse kinderen op in een minimumhuishouden, tegen 13 procent van de Nederlandse kinderen”, stelt de gemeente vast.

De gemeente wil voorkomen dat armoede van generatie op generatie blijft bestaan. Zij komt daarom dit jaar voor het eerst met een gemeentelijke regeling om kinderen uit een gezin met een minimuminkomen een tegemoetkoming te geven voor school- en reiskosten, zei de Amsterdamse wethouder Aboutaleb woensdag.

Er zijn 4 reacties

 1. Saida
  30 september 2005 om 02:47 uur.

  Tja als je Nikes, Prada en Louis Vitton zo nodig moet hebben blijft er weinig geld over voor belangerijke dingen.

 2. Amsterammer
  01 oktober 2005 om 02:07 uur.

  Als je een inkomen op bijstansniveau hebt, dan leef je al op de armoede grens vooral gezien de huidige economische recessie. En dit artikel gaat niet over de jongeren die Nikes of Prada schoenen kopen, maar over jongeren die geen geld hebben om maar gewone schoenen te kopen. Het is iets wat wij ons niet kunnen voorstellen maar het is er wel.

 3. Said Scheerder
  02 oktober 2005 om 01:43 uur.

  Saida heeft het niet begrepen. Ik heb als hulpverlener per week ongeveer 100 Marokkaanse klanten op mijn spreekuur met bovenaan de lijst: armoede. Dan gaat het om kinderen, die met hun winterjas in bed moeten slapen omdat energie is afgesloten (en dus de kachel het niet doet, geen warm eten kan worden gemaakt, geen licht in huis is), die al enige dagen geen eten hebben, zodat wij voedsel moeten verstrekken, die op straat staan omdat er huurschuld is, die van school worden weggestuurd omdat de schoolboeken niet betaald kunnen worden, waar thuis de uitkering is gestopt om een of andere lullige administratieve reden, enz. enz.

 4. Groep A1 » Blog Archive »
  19 december 2006 om 01:32 uur.

Plaats je reactie