MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Cohen en Balkenende openen Ramadan festival

04 oktober 2005 | in Geloof | 2 Reacties

Ramadan FestivalBurgemeester Cohen van Amsterdam opent vanavond (dinsdag 4 oktober) in Amsterdam het eerste Ramadan Festival. Premier Balkenende spreekt dan een ramadanwens uit. Tijdens het festival, dat de gehele vastenmaand duurt, zetten moslims hun deuren open voor niet-moslims om gezamenlijk feestelijke maaltijden te nuttigen en brandende maatschappelijke kwesties te bespreken.

Behalve de zogeheten iftar-maaltijden, die moslims tijdens ramadan elke dag na zonsondergang nuttigen, maken lezingen en ‘lounge-avonden’ onderdeel uit van het evenement, dat wederzijds begrip en respect tussen moslims en niet-moslims wil stimuleren.

Er zijn 2 reacties

  1. Amsterdammer
    04 oktober 2005 om 09:49 uur.

    Het is de Islamitische gemeenschap weer niet gelukt om over iets heel simpels met elkaar eens te worden. We konden niet op een lijn komen om met zn allen op dezelfde dag te vasten. Eerst ging er de bericht de ronde doen dat iedereen op woensdag zal gaan vasten, en gisteren is iedereen met S.A. gaan vasten. triest

  2. Just somebody
    05 oktober 2005 om 10:27 uur.

    Doe je mond open als je weet wat de reden is, WAAROM en met wat het te maken heeft, dat de ene bevolking een dag later begint. Uitdaging voor je…..sla de koran er eens op na…..misschien iets te maken met de zonnestand….??? Of wordt het opeens te moeilijk……

Plaats je reactie