MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

EC: Marokko moet grenzen versterken

04 oktober 2005 | in Maatschappij | 4 Reacties

De Europese commissaris van Justitie wil zo’n veertig miljoen euro vrijmaken waarmee Marokko zijn grenzen kan versterken. Verder is besloten dat een Europese missie naar Marokko en de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla gaat. De onderzoeksmissie gaat bekijken hoe groot de immigratieproblemen zijn en wat er aan te doen is. De laatste weken zijn honderden illegale Afrikaanse immigranten over de hoge hekken langs de grens tussen Marokko en de enclaves geklommen. De illegale immigranten willen via de enclaves Europa binnenkomen. Ook via zee vluchten Afrikanen naar Europa.

Er zijn 4 reacties

 1. ap
  04 oktober 2005 om 11:05 uur.

  het is wel een goed idee, maar toch vind ik dat ze die afrikanen europa in larten, want de situatie is in die landen echt rampzalig….

 2. Amsterdammer
  05 oktober 2005 om 10:07 uur.

  Ap, Dat is niet de oplossing, maar het begin van het einde. Zodra je de deur open doet, heb je heel Afrika en Azie hier voor je deurmat. De armoede in Europa stijgt met de dag en er is geen geld om daar wat tegen te doen, sterker nog er wordt alleen nog maar bezuinigd op alles. Je kan die arme landen het beste helpen door goede ontwikkelingsprojecten op te zetten met als doelstelling investeren in mensen en toekomst. Muren bouwen te gaan bouwen. Ook moeten het buitenlandse politiek van de grote machten stoppen met het steunen van dictatoriale regimes, want dat is een van de oorzaken van dit probleem. Die regimes hebben hun landen leeggeroofd, zijn bezig met alleen zich te verrijken ten koste van de bevolking.

 3. Saida
  05 oktober 2005 om 01:16 uur.

  EC: Marokko moet…
  Marokko moet niks!

  EU moet haar multinationals commanderen en op het matje roepen.
  Beetje heel Afrika leegzuigen en als een Afrikaan ook mee wil profiteren gaan ze Marokko commanderen.

  Volgens AHA zijn de Afrikanen arm omdat ze niet nieuwsgierig zijn. Ja makkelijk praten zo. Toen de blanken in Afrika kwamen werden ze met open armen onthaald. En wat kregen de Afrikanen voor nieuwsgierigheid? slavernij en burgeroorlogen terwijl hun continent werd leeggeroofd. Maar dat vertelde AHA er niet bij. Dat hoefde ook niet studenten aan de UVA zijn toch te dom om dat te weten.
  En nu Afrikanen nieuwsgierig zijn geworden naar Europa stuurt Spanje het leger erop af. Daar hoor je AHA ook niet over.

 4. sanah
  05 oktober 2005 om 10:31 uur.

  Idd saida en dat geld niet alleen voor het werelddeel afrika, dat is leeggeroofd door de blanken.

Plaats je reactie