MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geen werk voor jonge generatie moslims

04 oktober 2005 | in Carriere | 8 Reacties

Moslims die geen concessies willen doen aan hun geloofsopvattingen, hebben het zwaar op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zeker als ze uit Marokko komen. Het werkloosheidspercentage van de autochtone beroepsbevolking over vorig jaar bedroeg 5,2 procent, dat van Marokkanen in Nederland maar liefst 22,3 procent. In het Reformatorisch Dagblad vandaag het verhaal van de 27-jarige Mohammed Belarbi:

Mohammed probeert volgens de islamitische voorschriften te leven – radicaal, zonder water bij de wijn te doen. Maar deze radicale overtuigingen kosten hem het nodige: hij zoekt al jaren vergeefs naar een baan, zoals veel van zijn leeftijdgenoten. „Ik heb allerlei opleidingen gedaan, onder andere voor heftruckchauffeur. Ik heb zelfs extra certificaten gehaald, zoals het VCA, over veiligheidsvoorschriften. Maar als ik solliciteer, hoor ik steevast: De voorkeur ging uit naar een andere kandidaat. Welke andere kandidaat, denk ik dan? Ik heb extra diploma’s, ik heb sollicitatietrainingen gevolgd en ga zo maar door. De sociale dienst weet het ook niet meer. Ze zijn een jaar met me bezig geweest. Het komt omdat ik Marokkaan ben en omdat ik een baard heb.”

Er zijn 8 reacties

 1. Said
  05 oktober 2005 om 12:19 uur.

  Ya agi het leven is hard en moeilijk..
  zelfs als je alles hebt ..werken ze je tegen..
  maar hou vol .. met de hulp van ALLAH (swt) kom je der wel.
  Inshallah krijg je een baan ya agi.!

 2. Mo
  05 oktober 2005 om 01:05 uur.

  Salaam aleikoum,

  InchaAllah krijg je je baan…geduld broeder is een schone zaak en Allah (swt) helpt alleen die Zijn pad bewandelen en die zijn dienaren tegenwerken worden dubbel gestraft, hier en in het hiernamaals

  Aleikoum salaam

 3. Saida
  05 oktober 2005 om 01:10 uur.

  Verdonk is toch minister van Integratie he?
  En ze bakt er niks van het gaat steeds slechter met allochtonen.
  Moet zij niet afgerekend worden op haar wanprestaties?

  Ik weet dat ze veel hulde krijgt voor haar segregatie en deportatiewerkzaamheden maar daar wordt ze niet voor betaald. Dat is haar taak helemaal niet.
  Haar taak is integratie en she sucks big time.
  Wordt het niet tijd dat ipv maar bij mevrouw te slijmen dat die moslimorg enzo haar op het matje roepen?!
  stelletje subsidiezuigende slijmballen!

 4. Amsterdammer
  05 oktober 2005 om 03:49 uur.

  Ik vind dit ook onacceptabel in dit “vrije” land. Dat men op basis van zijn geloof of achtergrond geweigerd wordt. Maar ik vind het ook interessant om de vraag weer anders te stellen. Zou Mohamed gezien de huidige klimaat en vooroordeling die er nu in Nederland heerst, zijn baard weg te doen, om zo meer kans te maken op de arbeidsmarkt? Lijkt mij enigszin veel verstandiger en effectiever dan zich als slachtoffer op te stellen. daar kun je je huur en je vakantie uiteindelijk niet mee betalen.

 5. Freek
  06 oktober 2005 om 02:23 uur.

  Scheer je baard weg, je leeft in Nederland en niet in Afghanistan! Vind je het gek dat je geen baan vind?

 6. Vader Abraham
  06 oktober 2005 om 02:33 uur.

  Voor die idioot hierboven:
  Wat heeft een baard nou met Afghanistan te maken?
  vader abraham

 7. HAKIM
  06 oktober 2005 om 02:44 uur.

  SAIDA HEEFT GESPROKEN, INDERDAAD MOET ZIJ WORDEN AFGEREKEND.

 8. Saida
  06 oktober 2005 om 02:48 uur.

  Freek

  Sorensen heeft ook een baard en een baan als racist.

Plaats je reactie