MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Media overdrijven bericht over Marokkanen

07 oktober 2005 | in Media | 4 Reacties

Het Limburgs Dagblad kwam gisteren met de kop ‘Marokkanen uit Weert bestormden school in Helmond’ en het Eindhovens Dagblad met ‘Inval bende in school Helmond’. In de berichten werd gesproken over met bivakmutsen getooide Marokkanen uit Weert die zwaaiend met een pistool een wraakactie wilde uitvoeren. Dit tot grote verbijstering van het ROC in Helmond waar de leerlingen op die bewuste dinsdag, anderhalve week geleden, geen bivakmuts of pistool hebben gezien.

Volgens de schoolleiding is de ‘sensatie’ berichtgeving behoorlijk overdreven en klopt er weinig van de berichten. Het bestuur van de school heeft alle ouders vandaag een brief gestuurd om uit te leggen wat er wel aan de hand was.

Er zijn 4 reacties

 1. Malcolm X
  07 oktober 2005 om 04:46 uur.

  Dit bewijst nogmaals eens in wat voor samenleving wij leven.

 2. koen
  07 oktober 2005 om 04:49 uur.

  Daar wordt je als Marokkaan natuurlijk ook niet blij van, zulke berichtgeving. Het is gebruikelijk dat een krant een pertinent onwaar (maar sensationeel) bericht rectificeert. Op pagina 1.

 3. eric
  09 oktober 2005 om 06:49 uur.

  Dus aanvechten en de rectificatie vervolgens op het forum plaatsen.

 4. khaled
  10 oktober 2005 om 07:03 uur.

  echt he….een samenleving waar geen tolerantie is en waar marokanen zwaar door de media worden beschilderd als beesten zonder gevoelens.normen, waarden en opvoeding….dat ben ik als marokaan zijnde helemaal zat en ga daarom ook gelijk terug naar mijn eigen tolerante gastvrij landje , als ik eenmaal mijn master bedrijfseconomie heb gehaald..

Plaats je reactie