MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaan wint prijs Avans Hogeschool

08 oktober 2005 | in Carriere | 7 Reacties

De van oorsprong Marokkaanse student Hamza el Abida heeft de Cirrus Prijs voor een duurzame(re) samenleving van Avans Hogeschool gewonnen. Hamzi is geboren in Marokko, opgegroeid in Parijs en studeerde milieukunde aan de Avans hogeschool in Breda. De Bredase Milieuwethouder Anke van Blerck reikte de prijs gisteren op het stadskantoor uit. Dat schrijft BN/DeStem vandaag.

In totaal zijn er zestien afstudeerscripties ingezonden waaruit een deskundige jury drie scripties heeft genomineerd. De prijs, een bedrag van 2500 euro, is bedoeld voor studenten die in hun afstudeerscriptie op een originele en praktische manier een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving. In de binnenlanden van Costa Rica ontwikkelde Hamzi samen met de inheemse bevolking een manier om met bronwater en het uitzetten van een op die plaats uitgeroeide vissoort de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren.

Er zijn 7 reacties

 1. Saida
  08 oktober 2005 om 10:36 uur.

  Dat is niet waar. Marokkanen spreken niet eens Nederlands en hebben hoogstens een vmboniveau.

 2. Youssef
  09 oktober 2005 om 01:12 uur.

  Hahaha wat zeg jou nou weer meid??
  ik denk dat ik jou bedoeling heb kunnen begrijpen, ja laten we zien wat we kunnen doen, kijk nou eens naar die Marokkaan die in Marokko is geboren en in Frankrijk is opgegroeid en nu zo een prijs had kunnen winnen, WALLAH BRAVO MONSIEUR HAMZA, VRAIMENT UNE FIERTE POUR TOUS LES MAROCAINS DU MONDE ENTIER MAIS SURTOUT LES MAROCAINS DE LA HOLLANDE.
  Ik ben het helemaal trots op!! kunnnen maar de meeste Marokkanen van Nederland zo zijn, maar ja helaas, je ziet gewoon dat een minderheid die door gaat met stuederen en hoogopgeleid zijn, maar het komt goed, het is maar het begin……
  Dima Maghrebi, en trots dat ik Marokkaan ben Alhamdoulillah

 3. eric
  09 oktober 2005 om 06:18 uur.

  Dat zou erg mooi zijn, nog mooier als ze zich Nederlander gaan noemen anders ben ik bang dat ze in onze maatschappij een buitenbeentje blijven.
  Nou ja bang, meer een uitnodiging om op te gaan in het geheel.

 4. sherrif
  09 oktober 2005 om 08:35 uur.

  saida is een meid die waarschijnlijk haar havo heeft gehaald en nu denkt ze als marokkaan zijnde dat ze dr master heeft gehaaald…dame die vmbo is nog te hoog voor jou! ik ben een marokkaan…k zit in mn laatste jaar internationaal (privaat) recht.EN BEN TROTS OP MIJN AFKOMST!!!! EN VERGEET ET NOOOIT!!!!!!. er lopen genoeg hoogopgeleide marokkanen rond..alleen zie je ze niet elke dag in stad zoals saida’s vriendjes!! ook al kom je van de straat kan je nog steeds hoogopgeleid zijn..ik kom van de utrechtse straten heb er veel geleerd maar tog altijd mn huiswerk gemaaakt!!!!!!!!!!

 5. Saida
  09 oktober 2005 om 11:40 uur.

  Sherrif

  Zegt het woord sarcasme je iets?

  ”Dat zou erg mooi zijn, nog mooier als ze zich Nederlander gaan noemen anders ben ik bang dat ze in onze maatschappij een buitenbeentje blijven.
  Nou ja bang, meer een uitnodiging om op te gaan in het geheel. ”

  Je hebt helemaal gelijk eric, als je succesvol bent dan moet jezelf Nederlander noemen anders hou je je vooroordelen over Marokkanen niet in stand in JOUW maatschappij.

 6. Youssef
  10 oktober 2005 om 03:41 uur.

  Sherrif,

  Internationaal recht?
  Moet je dan niet eerst Nederlands leren schrijven?

 7. Reijer Boon
  21 november 2005 om 03:15 uur.

  Twee kleine correcties/aanvullingen.

  Hamza el Abida is in Frankrijk geboren en is Frans. Hij volgde een soort kopstudie van twee jaar aan Avans Hogeschool. Voertaal: Engels en dat is ook de taal waarin zijn afstudeerscriptie geschreven is. Bijzonderheid: hij moest zijn werk in Costa Rica in het Spaans doen.
  Hij studeert nu door in Wageningen.

  Reijer Boon [Hamza’s afstudeerbegeleider en erg trots op hem]

Plaats je reactie