MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse invloeden op kunst en cultuur

18 oktober 2005 | in Kunst | Reageer

Voor iedereen die belangstelling heeft voor de Marokkaanse invloeden op de Nederlandse kunst en cultuur, is er donderdagavond 20 oktober 2005 van 19.30 tot 22.30 uur een thema-avond in de Artoteek Schiedam. Onderwerp van deze avond is Multiple identity – Hoe geven kunstenaars vorm aan hun dubbele identiteit? In een avond vullend programma vertellen Roel Twijnstra van het Waterhuis Rotterdam en de beeldend kunstenaars Bouchaib Dihaj en Aline Thomassen, vanuit verschillende invalshoeken over het omgaan met dubbele identiteiten. Mohammed Benzakour (columnist) presenteert deze avond. De avond eindigt met een gesprek over het thema met de gasten én het publiek.Het programma duurt van 19.30 tot 22.30 uur. Er wordt rekening gehouden met de Ramadan. Na het vasten verbreken worden hapjes en drankjes geserveerd. Locatie: Artotheek Schiedam: ’s Gravelandseweg 802-806, Schiedam.

Onder de titel Marokkaanse invloeden; kunst, cultuur en debat in Zuid-Holland vinden in totaal vijf thema-avonden plaats, elke keer in een andere Zuid-Hollandse gemeente. Deze avonden zijn georganiseerd in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Marokko en gaan in op de aspecten van de Marokkaanse cultuur in de kunst. In Nederland wonen ruim 300.000 Marokkanen, waarvan zo’n 90.000 in Zuid-Holland. Dit gegeven vormt de aanleiding voor een provinciaal kunstproject in Zuid-Holland dat de Marokkaanse en Nederlandse cultuur verbindt en de onderlinge contacten versterkt. Meer informatie op www.marokkaanseinvloeden.nl

Plaats je reactie