MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Speelfilm van NPS-serie Dunya & Desie

18 oktober 2005 | in Film | Reageer

Dunya en DesieDe populaire NPS-serie ‘Dunya & Desie‘, met Maryam Hassouni als Dunya en Eva van de Wijdeven als Desie, wordt een speelfilm. De opnames van de film staan gepland voor winter 2006 en de film wordt in het voorjaar van 2007 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. Deze week werd bekend dat de serie ‘Dunya & Desie’ voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd is voor een Emmy Award.

In de film krijgt Dunya op haar achttiende verjaardag tot haar schrik te horen dat ze uitgehuwelijkt wordt aan een Marokkaanse neef. Tegelijkertijd raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader. Wanneer deze in Marokko blijkt te wonen, lijkt dit een uitweg voor hen allebei. In Marokko komen ze in komische, romantische en confronterende situaties terecht die hen uiteindelijk dwingen om keuzes in hun leven te maken.

Plaats je reactie