MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wedstrijd Koran recitatie in Rotterdam

20 oktober 2005 | in Geloof | Reageer

Aanstaande zondag 23 oktober 2005 organiseert de Islamitische Universiteit van Europa te Schiedam een wedstrijd voor het reciteren van de Koran. Daarbij is het mogelijk dat mensen als toeschouwers een kijkje komen nemen, óf zelfs zelf aan de wedstrijd deelnemen. Ook de wereldberoemde koranlezers Abdurrahman Sadyen (Zuid-Afrika), Abdurrahman Suleyman (Macedonië) en Cevat Penahi (Iran) verlenen hun medewerking aan deze dag.

De bijeenkomst vindt plaats om 15:00u in de De Schalmei, Krabbendijkestraat 520 te Rotterdam (Pendrecht). De entreekosten ten bedrage van €5,- zijn bedoeld om de gemaakte kosten door de universiteit te dekken.

De Islamitische Universiteit van Europa (IUE) houdt zich o.a. bezig met de opleiding voor specifieke functies als die van imams en geestelijke raadslieden. In meer algemene zin gaat het er echter om door een opleiding die zowel de studie van de islamitische beginselen en traditie als die van de samenlevingen waarin hedendaagse moslims leven, omvat, deskundigen te vormen die uiteenlopende leidende, begeleidende of adviserende functies kunnen uitoefenen ten behoeve van de islamitische gemeenschap en haar participatie en integratie – in de meest positieve zin van het woord – in de Nederlandse en Europese samenleving.

Plaats je reactie