MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Arabische Simpsons gemengd ontvangen

21 oktober 2005 | in Media | Reageer

De Arabische versie van de spraakmakende Amerikaanse tekenfilmserie The Simpsons (al-Shamshoons) leidt tot verdeelde reacties. Vader Homer Simpson heet Omar, de naam van zijn brutale zoon Bart is veranderd in Badr. Bier, bacon en hotdogs zijn uit den boze in de serie. De Arabische omroep MBC zendt al-Shamshoons sinds het begin van de islamitische vastenmaand ramadan uit. Omdat de onflexibele cliché-Amerikaan Homer zich vaak als een varken gedraagt, is de serie aangepast aan islamitische opvattingen. Mocht de eerste reeks in de Arabische wereld een succes blijken, wil MBC ook de zestien andere series uitzenden meldt Planet Internet.

Maar veel fans vinden de bewerkte reeks niet grappig, meldden Amerikaanse media. Een Arabische hoogleraar aan een universiteit in Californië velde een vernietigend oordeel: De Arabische Homer is een van de meest lusteloze types die hij ooit zag. Eerder verscheen er al een Parodie op de Simpsons, namelijk de Indiase SinghSons.

Plaats je reactie