MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen boos op rijke sjeik

24 oktober 2005 | in Maatschappij | 7 Reacties

Marokkaanse gelovigen zijn boos over het feit dat hun nieuwe megamoskee aan de Colosseumweg te Rotterdam, geheel in handen dreigt te komen van de Arabische geldschieter uit Dubai. De vele miljoenen kostende moskee kon worden gebouwd dankzij financiële giften van sjeik Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum.

Maar tot verbazing van de Rotterdamse Marokkanen blijkt deze minister uit de Verenigde Arabische Emiraten in ruil voor zijn geld drie plekken binnen het bestuur te hebben afgedwongen. Dat is te lezen in het Algemeen Dagblad. Van het oude zes man tellende bestuur zijn nog maar twee Marokkanen over. Vermoed wordt dat deze resterende Marokkaanse bestuursleden ook weg moeten, zodra de nieuwe moskee af is.

Er zijn 7 reacties

 1. Youssef
  24 oktober 2005 om 08:56 uur.

  Volgens mij gaat t niet om Marokkaanse bestuurders maar wel om Moslims bestuurders, het belangrijkste is dat ze maar eerlijk zullen zijn.

 2. Saida
  24 oktober 2005 om 11:45 uur.

  Wat een verassing zeg!

 3. badar
  25 oktober 2005 om 08:16 uur.

  Als de bestuurscapaciteit van de nieuwe leden beter is waarom niet.. Het is een slechte zaak om te constateren dat veel marokkanen zich mee bemoeien met zaken waarover ze geen verstand van hebben; er zijn genoeg voorbeelden te vinden in diverse moskeen in den haag, waar de bestuursleden de moskee als een eigendom zien.. en moge god mij vergeven als ik zeg dat er ook wat wordt gechoemeld met de budget..

 4. Youma
  25 oktober 2005 om 03:30 uur.

  Is wel te verwachten maar verkeerd is het zeker niet. Marokkanen worden toch overal misbruikt. Wanner kunnen het een keer inzien?

  En Bovendien is de ideale arabistiek gedachten van deze minister nooit anders geweest . kijk maar naar Marokko zelf . of leren wij het nooit?

 5. soenie
  25 oktober 2005 om 11:41 uur.

  De selefie sekte/wahabie sekte proberen alle moskeeen te bemachtigen. Wat een vieze sekte is dit. Deze sekte moet snel worden tegen gehouden anders nemen ze alle moskeeen over en voeren ze overal verdorven ideologie in.

 6. Saida
  26 oktober 2005 om 10:50 uur.

  Ja hoor Soenie je bent net zo soenie als ik Japans ben.
  Typisch anti-islam verdeel&heerspropaganda.
  Wat is er zo vies aan het wahabisme?
  Wat is er zo verdorven aan de ideologie?
  Ik durf te wedden dat je niet eens waar ‘wahabisme’ vandaan komt

 7. Marokkaan
  26 oktober 2005 om 02:26 uur.

  Een moskee hoeft toch ook niet perse Marokkaanse bestuursleden te hebben, de bestuursleden moeten niet op hun afkomst te worden geselecteerd maar juist op wat zij te bieden hebben (capaciteiten).

Plaats je reactie