MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen vermist in Irak

24 oktober 2005 | in Marokko | 4 Reacties

Persbureau Novum meldt dat twee medewerkers van de Marokkaanse ambassade in Irak sinds vorige week wordenvermist. Dit heeft het Marokkaanse ministerie van buitenlandse zaken maandag bekendgemaakt. De ambassade heeft niets meer van de twee mannen vernomen sinds zij donderdag hun salarischeques ophaalden in Jordanië en weer terugreden naar Irak. Het gaat om ambassademewerker Abdelkrim el Mouhafidi en chauffeur Abderrahim Boualam. De ambassade heeft de Iraakse autoriteiten verzocht te helpen de twee terug te vinden.

Er zijn 4 reacties

 1. olie_sheikh
  25 oktober 2005 om 02:23 uur.

  Is moeilijk. Marokko staat bekend als een goede bondgenoot van Amerika, dus de bondgenoot van de vijand. Ik vrees voor hun leven. Hopelijk verloopt het goed voor hun inchallah. Ik hoop niet dat zij het slachtoffer worden van de door Marokkaanse overheid gevoerde buitenlands politiek. Aangezien dat Marokko geen democratisch land is (Marokko ziet democratie als ideaal die nagestreefd moet worden. Maar kenmerkend aan ideaal is dat het nooit helemaal bereikt kan worden) heeft het volk niets te zeggen over de buitenlandse politiek van Marokko. Dus aangenomen kan worden dat het volk niet achter het besluit staat om Amerika direct of indirect te helpen “met haar strijd tegen terrorisme”.

 2. amira
  26 oktober 2005 om 09:57 uur.

  naar mijn idee zijn ze gewoon met hun salarischeque gewoon elders heen gegaan om een nieuwe leven te starten.

 3. Abdars
  26 oktober 2005 om 11:47 uur.

  Wat een waardeloze opmerking. Tzzzzz
  Het is verschrikkelijk dat dit gebeurt bij onze landgenoten! Je snapt natuurlijk niet dat Marokko de VS wel zou moeten steunen om eigen belang! oplossing van Sahara kwestie. Denk je nou werkelijk dat zomaar volledige democratie uitgevoerd kan worden in Marokko. De regering doet veel voor het land en beetje bij beetje komen wij er wel uit. Abrupt verandering is nooit goed, daar staat te veel op het spel voor. De Groeten!

 4. olie_sheikh
  27 oktober 2005 om 05:10 uur.

  ‘Denk je nou werkelijk dat zomaar volledige democratie uitgevoerd kan worden in Marokko’.

  Dat is juit hetgene wat ik niet dacht.

Plaats je reactie