MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Heimwee naar Marokko op DVD

30 oktober 2005 | in Muziek | 2 Reacties

Over integratie gesproken: de eerste singel van Rachid Aazouzi ‘Heimwee naar Marokko’ is uitgebracht op een verzamel DVD vol met Nederlandstalige liedjes. Rachid, ook wel bekend als de Marokkaanse Frans Bauer, nam het nummer op met Johnny Hoes. Samen met een aantal Hollandse artiesten van het levenslied, tradt hij in april dit jaar op. De beelden die daarvan zijn gemaakt zijn te zien op deze DVD.

De 33 jarige Rachid heeft zijn bekendheid te danken aan het TV Programma “Een ster in 40 dagen” waar hij een maand lang elke week op TV te zien was, tot de finale toe. Ook was Rachid te gast bij Barend & van dorp, Prem Time en PaPaul. Kort daarna werd hij gebeld door Johnny Hoes die een eigen platenmaatschappij heeft. Inmiddels tourt Rachid overal door het land en is hij bezig met een album.

Als Rachid al met een accent zingt is het een West-Brabants en zeker geen Marokkaans. “Logisch, na 25 jaar.
Ik voel me ook Nederlander, heb een Nederlands paspoort en ben getrouwd met een Marokkaanse” aldus de zanger. Volgens Rachid kan hij met zijn carriere duidelijk maken dat, als je in Marokko bent geboren, je net zo goed Nederlander kunt zijn, met Nederlandse gevoelens en denkbeelden. “Want hoe kun je dat beter bewijzen dan met het zingen van een oer-Hollandse smartlap?”

Er zijn 2 reacties

  1. ap
    30 oktober 2005 om 11:26 uur.

    belachelijk……

  2. Amsterammer
    30 oktober 2005 om 11:37 uur.

    Ik vind het juis heel goed.we hoeven niet allemaal van hetzelfde te houden en we hoeven ook niet dezelfde interesses te hebben. de een houdt van Rai music, de ander van hiphop en hij houdt van het Hollandse music. Niets mis mee. ga zo door zou ik zeggen. Elk Marokkaan die ook trots is op zijn achtergrond, en die ook bekend is, zou je als visite kaartje kunnen zien die bij een paar Nederlanders de vooroordelen weg kan nemen of verminderen.

Plaats je reactie