MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wethouder opnieuw ter discussie

01 november 2005 | in Politiek | 5 Reacties

Volgens RTV Rijnmond stelt GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad de positie van wethouder Pastors opnieuw ter discussie. Aanleiding is een interview in het oktobernummer van het Katholiek Centrum Welzijn. Volgens GroenLinks suggereert de wethouder daarin dat moslims niet weten dat stelen nooit mag. Verder zou hij beweren dat criminele moslims vooral stelen van niet-moslims.

Eerder tikte Rotterdam de wethouder al op zijn vingers omdat in een krant had gezegd dat hij “heel rare taferelen” vreest als een moslimpartij in een wijk bijna de meerderheid krijgt en als “van die idioten van GroenLinks politiek correct mee gaan zitten doen”. Volgens Pastors leidt dat tot eerwraak, ‘veelwijverij’ en onderdrukking van vrouwen.

GroenLinks wijst op het spreekverbod dat Pastors van de raad opgelegd heeft gekregen, wat betreft uitspraken over de islam. Volgens de partij wordt het tijd dat Pastors aftreedt.

Er zijn 5 reacties

 1. Amsterdammer
  01 november 2005 om 03:04 uur.

  Wat moet je nou met zo’n figuur. En deze bekleedt zogenaamd een voorbeeldfunctie. De Nederlandse politiek kan gewoon niet gekker. Waar zijn al die (allochtone) maatschappelijke organisaties?ze staan wel als eersten in de rij als ze afstand moeten nemen van het gedrag van een of ander moslim, maar hierop zijn ze allemaal stil.
  Als zo een uitspraak gezegd zou zijn door Marokkaan en het woordje moslims vervangen zou hebben met joden, dan stond heel Nederland weer te schreeuwen waarom wij dit soort uitspraken niet afkeuren en afstand van nemen.
  Wat is het ineens stil in Rotterdam op Groenlinks na.

 2. samadie
  01 november 2005 om 07:49 uur.

  over vrouwen onderdruking gesproken heeft deze meneer nooit van de SGP gehoord. de partij waar vrouwen niet mogen mij doen aan de verkiezing maar jah het is geen islamitische partij dan mag het wel.

 3. sterlicht
  02 november 2005 om 01:14 uur.

  Hypocrisie in dit land is soms velen malen groter dan de democtarie en de tolerantie. Beide soorten schijnen afgestemd en geselecteerd te zijn op groepen mensen die wel en niets mogen zeggen. Zo’n een figuur van autochtoon afkomst mag alles over de moslims en Marokkanen zeggen. Maar zodra een moslim of een Marokkaan iets zegt, dan is de tolerantie ruimte heel nauw, de democratie heel ver te zoeken. Je moet wel of blind of achterlijk zijn om dit niet te kunnen zien of begrijpen.

 4. Maghreb Magazine » Moslims doen aangifte tegen Pastors
  06 november 2005 om 03:19 uur.

  […] De Unie Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (Ummao) en de Federatie Islamitische Organisaties Nederland doen aangifte van discriminatie, belediging en opruiing tegen de Rotterdamse wethouder Marco Pastors. Dat kondigde de Ummao zaterdag aan. Ook zullen de organisaties een klacht indienen bij Radar, het Rotterdamse meldpunt discriminatie. Aanleiding is een interview in het oktobernummer van het Katholiek Centrum Welzijn. Daarin zou de wethouder suggereren dat moslims niet weten dat stelen nooit mag. Verder zou hij beweren dat criminele moslims vooral stelen van niet-moslims. […]

 5. Maghreb Magazine » Pastors biedt moslims excuses aan
  01 maart 2006 om 04:54 uur.

  […] Zo zei Pastors dat criminele moslims, anders dan Antillianen en Kaapverdianen hun wangedrag vaak rechtvaardigen vanuit hun geloof. Die uitspraak leidde tot zijn vertrek als wethouder. Pastors zegt nu dat hij te scherp is doorgegaan over integratie. Hij heeft ook immigranten beledigd die zich wél ontwikkelen, terwijl hij juist doelde op de mensen die de kantjes eraf lopen. Pastors nieuwe uitspraken hebben weinig zin, want de meeste allochtonen (waaronder ook Marokkanen) stemmen toch links. […]

Plaats je reactie