MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaans kampioen paaldansen

02 november 2005 | in Muziek | 35 Reacties

De Marokkaanse Fatima Ourchid uit Spijkenisse, wil wereldkampioen paaldansen worden. Deze kampioenschappen worden volgende week vrijdag in de Escape in Amsterdam gehouden. Volgens de 33-jarige Fatima is paaldansen topsport en bestaat er een wereld van verschil tussen wat zij met een paal doet en wat er in duistere nachtclubs gebeurt.

Naast topsport is het kampioenschap een soort missverkiezing. Ook is er aandacht voor de manier van dansen, de hele choreografie, de interactie met het publiek, de manier van bewegen. Het moet allemaal sensueel zijn maar het blijft een heel beschaafde vertoning, aldus het bericht in het Algemeen Dagblad.

Er zijn 35 reacties

 1. Mo
  02 november 2005 om 03:57 uur.

  Volgens de 33-jarige Fatima is paaldansen topsport en bestaat er een wereld van verschil tussen wat zij met een paal doet en wat er in duistere nachtclubs gebeurt.

  Zij danst alleen onuitdagend in veel kleren in een bar voor Amish-mensen zeker..als je zo slecht kunt liegen dan kun je net zo goed de waarheid zeggen want niemand neemt je zo serieus meid

 2. mo B
  02 november 2005 om 04:53 uur.

  hahaha oke oke dit is wel lachen …
  ik doe ook topsport muay thai … paaldansen is daarmee te vergelijken
  je staat op het podium heen en weer te gaan …
  en je hebt ook een paal bij de hand …

  hahaha
  de groete leef je leven voordat het voorbij is …

 3. soussia
  02 november 2005 om 08:44 uur.

  Waar gaat de wereld toch naar toe? Topsport??

  Mensen zoeken allerlei excuses om iets zogenaamd goed te keuren, zodat het minder erg lijkt dan het werkelijk is…

 4. Amsterdammer
  02 november 2005 om 08:51 uur.

  hahahahahah,

  yep is een topsport ja, ik kom nog steeds niet bij van het lachen

  hahahahahahah

 5. Saida
  02 november 2005 om 11:08 uur.

  Paaldansen is inderdaad topsport.
  Maar topsport beoefen je niet in een bikini waar je borsten haast uitvallen.
  Dan is het gewoon paaldansen

 6. sanaa
  04 november 2005 om 09:21 uur.

  a wajooow wtf!!! nou dat is wat ik noem een scandaal voor de marokaanse generatie en dan probeert ze t ook nog bescheiden over te laten komen en wtf is dat met “beschaafde vertoning” doet ze paaldansen met een djellaba aan ofzo tez haha

 7. Said
  04 november 2005 om 09:30 uur.

  Waar gaat het heen met die Marrokaanse Sletten, calik Topsport, je zou je moeten schamen!

 8. Abdellah
  04 november 2005 om 09:53 uur.

  Ik wil ook meedoen met het WK opdrukken met een mooie vrouw eronder. Schijnt ook topsport te zijn 🙂

 9. AbdelRahman
  04 november 2005 om 10:30 uur.

  Zonder twijfel zijn haar ouders héél fier op haar…

 10. Robio
  04 november 2005 om 11:44 uur.

  Turnen en zwemmem doe je schaarsgekleed als je dat paaldansen zou noemen dan kan ik er wel meeleven. maar je hoeft niet perse je lichaam bloot te stellen aan al die geile stakkers die elke beweging van je borsten en billen zien, bij dit soort sporten wordt vooral opgelet op de prestaties die je levert. Paaldansen dat is meer een voorspel die de mannen eerder een s…ve paal bezorgt dan bewonderen voor de prestatie en bij een topsport hoef je ook geen grote airbags te hebben of lekker uit te zien. Ik durf mijn leven erop te wedden dat dit zogenaamde kampioene afgestoten is door haar familie en wil dat ze als boegbeeld gezien worden door de nederlandse samenleving voor de marokkaanse meisjes die het goed hebben bij hun ouders. Wat mij betreft is iedere meisje een kampeon maar daarvoor horft ze niet uit de kleren en om een paal te gaan dansen, enige wat ze hoeft te doen is haar ouders te respecteren en haar schepper te dienen. Dus Fatima ik ga je geen succes wensen en ik hoop dat je als laatste eindigt en dat je inziet dat je er niks van bakt misschien is het nog niet te laat voor jou. Dit vind ik niet grappig zoals somige hier maar eerder triest.

  de groeten

 11. Saida
  04 november 2005 om 12:32 uur.

  Weet je ik geloof er achteraf eerlijk gezegd helemaal niks van.
  Dit kan helemaal niet.
  Moslimmeisjes durven niet een de deur uit uit vrees voor hun ouders en de omgeving. Verlamd van angst zitten we te wachten op de bevrijding van Ayaan. Helaas wordt zij ook bedreigd en kan ze ons niet redden.
  Maar gelukkig zijn er heel veel blanke auchtonen die ons zielig vinden en dat bied troost in de kelder. Het is als arnicazalf op onze blauwe plekken.
  Maar ik dwaal af het kan dus niet

 12. Dokter
  04 november 2005 om 06:12 uur.

  Beste verdwaalde,

  Dit gaat nergens meer over. Fatima waar ben je toch mee bezig, hopelijk word je wakker voordat het te laat is. Waar is de waarde voor zelfrespect toch gebleven. TFoeeee hlaaaa fdihaa. Ze verteld nog vrolijk dat ze striphoer is geweest.

 13. Toth
  04 november 2005 om 08:47 uur.

  Waarom zo negatief? Waarom al die rare gedachten? Misschien te bekend met fenomeen commercieel toegepast? Alhoewel ik het begrijpelijk vind dat er hier en daar even een wenkbrauw wordt opgetild en een neusvleugeltje trilt, kan ik er weinig begrip voor opbrengen dat er zelfs tot openlijke vijandigheid wordt overgegaan ten aanzien van een meisje/ vrouw dat de beste van de wereld wil worden in een bepaalde – en ik neem zonder enige twijfel aan fysiek zeer zware – sport, dat bovendien een behendigheid en een coordinatievermogen vereist waar ik alleen maar vol bewondering van door de hoeven kan zakken. Dus ik juich haar toe en hoop dat de beste moge winnen.

 14. een paaldanseres
  06 januari 2006 om 07:15 uur.

  paaldansen komt oorspronkelijk uit het circus, en ja helaas is dat van voor onze generatie. In de erotiek branche is het paaldansen echt erotisch alleen echter deze manier van paaldansen die Fatima uitoefent is qwa nivo vele malen hoger, en behoort tot een sport. Schaarsgekleed? helaas dat is nodig net als bij zwemmen kun je geen lange broek gebruiken. Sex??? Dat maken de mensen ervan dat dat bij paaldansen hoort, maar uit eindelijk hebben alle mensen op deze wereld sex, of niet??? Oke op het klooster na.(grijns) Als je dit nivo paaldansen ziet is het absoluut niet erotisch om te zien maar een ware kunst en sport, probeer het zelf maar eens, en geef dan een oordeel hierover.
  Gegroet en mijn motto………….leven en laten leven!!!!!

 15. ronaldo from morocco
  12 januari 2006 om 03:06 uur.

  hahaahahhahahahahhhahhahaa
  heb je dan ook zo een paal thuis staan??
  man man man waar gaat het toch naartoe
  waar was die tijd dat mensen zich schaamden om zo iets bekend te maken? Nu doen ze alles om in de belangstelling te staan. Je bent 33 jaar, is dat geen leeftijd om kinderen in op te voeden en je leven op poten tezetten? mohiem een paal blijft een paal en diegene die hem beklimt heeft allesinds geen brave bedoelingen in zijn gedachten.

 16. sammoua
  16 januari 2006 om 02:25 uur.

  @saida jij bent angstig,en wacht verlamd op bevrijding van ayaan …poehh praat aub voorjezelf

 17. jaouad
  20 januari 2006 om 04:47 uur.

  haaaaaaaaahahhahahahha shit man hhhhhhhhaahhahahahahahahahahaahahah tzzz schande voor mocro’s waar gaat dit heen een topsport hahahahhaha

 18. Fight for your right
  23 januari 2006 om 06:47 uur.

  He Jaouad, weet je wie een schande is voor de mocro’s jij, en al degene die zo bekrompen denken als jij , jullie zijn gewoon bang dat je straks niets meer te vertellen heb, maar er zijn genoeg meiden in jouw omgeving die dit waarschijnlijk ook willen doen , maar het niet durven vanwege de opmerkingen die jij plaatst.
  Maar ooit verslaan wij vrouwen jullie, misschien word jij wel verslagen door je zus of nicht wie zal het zeggen.

 19. karim
  23 januari 2006 om 09:17 uur.

  hahahahah alatief pfff wat is dit voor schande deze advertentie moest http://www.magreb.nl niet eens zetten.
  Dit is geen topsport van alle sporten dat er bestaan kiest ze juist deze uit waarom weet ik ook niet. Maar als marokkaanse vrouw hoort dit niet het is gewoon een hoerensport. Er zijn grenzen weet je wel en zeker in de marokkaanse en islamitische cultuur dus kom niet lullen (fight for you right) dat het geen schande is.

 20. Haagse marokkaan
  24 januari 2006 om 01:38 uur.

  tfouu ik zag die wijf keer op jensen yeghh tfouu erkehba zehma sport in welke categorie van sport wil je dit dan plaatsen????????

 21. Eric
  26 januari 2006 om 11:43 uur.

  Ik neem aan dat van alle stoere commentatoren hier nooit iemand aan een paal heeft gehangen.
  Ik wel, Doe een cursus zelfs. Hardstikke leuk en ik kan zeggen, ben best wat gewend qua fitness, maar het is echt zwaar! Is dus zeker een vorm van sport en ik heb groot respect voor de meiden die het zich zo knap meester maken! Fatima rulez wat mij betreft!

 22. mocro power
  01 februari 2006 om 05:44 uur.

  ya sport. ga toch fietsen man(Fight for your right). ik ben ook een meisje. ik ga toch ook niet in een bekini om een paal dansen. als je dat doet ben je echt een fatsige kehba.
  wollah ik hoop dat jij (fatima) dit leest. want iedereen lacht je uit. en ik hoop dat jij als laatste eindigd

  baslama

 23. saida
  02 februari 2006 om 06:26 uur.

  hey sgatjes
  alles goed met juile ?
  ik ga wel hoor goed okey
  ik ben 15 jaar
  ik ben marokko

  groetjes van saida

 24. Fight for your right
  06 februari 2006 om 05:58 uur.

  He haagse Marokaan en mocro powerless,
  Ten eerste jij bent zeker zo’n half geintregeerde, met je die wijf , het is nog altijd dat wijf, en met wijf toont je geen respect, maar dat is een probleem voor vele mannen als jij , en mocro power waarschijlijk wil jij het ook,maar mag jij het niet en dan geef je er op af, of jij ben die fatsige hier en niet in een B(e)IKINI kan dansen om een paal , omdat men jouw dan uitlacht, en als je een beetje had opgelet maarja je wil ook wat roepen ,had je geweten dat de wedstrijd al lang geweest is, en dat houd in ik leg het maar uit voor het geval jij het niet snapt dat de uitslag al bekend is , dus hoop verder meid, en wat betreft Fatima ik hoop dat ze dit niet leest, want dan zou ze zich waarschijnlijk nog meer schamen dat ze marokaanse is , net zo als ik dat al jaren doe, maarja daar kan ik niets aan doen ik ben en blijf Marokaanse hoe erg het soms ook is.

 25. casper
  12 mei 2006 om 07:59 uur.

  voor alle mensen die denken dat paaldansen geen topsport KAN zijn:

  probeer het eens! dan lig ik in een deuk…

  wat kleding betreft: uiterlijke vertoning hoort erbij, wel es een turnster in een vuilniszak zien gaan?

  wees asjeblieft niet zo kortzichtig als het op iets aankomt waar je geen verstand van hebt 🙂

 26. Femke
  19 februari 2007 om 03:13 uur.

  belachelijke opmerkingen!!

  Paar weken geleden zei iemand dat ook tegen me, een vent welliswaar…
  Ik nam hem mee naar een café en liet hem enkele oefeningen achterdoen
  Hij werd keihard uitgelachen, want hij kon er niets van, hij had niet genoeg kracht.. Hij is direct naar huis gegaan, om 1 of andere domme reden.. (kuch)

  De reden dat je een korte short moet dragen is omdat je anders naar beneden valt door de stof, met andere woorden: de wrijving van je benen zorgt ervoor dat je niet naar beneden valt.

  Als vrouwen die paaldansen zich superseksy willen kleden is dat hun zaak, maar niet iedereen over dezelfde kam scheren AUB! Ik kleed mezelf precies hetzelfde als een tennister, maar daar hebt u geen commentaar op zeker?

 27. TUS.
  29 november 2007 om 10:37 uur.

  wat een bekrompen en kortzichtige figuren reageren hier zeg, niet normaal.
  als jullie allemaal eens wat logischer zouden nadenken zou je er misschien nog achter komen dat paaldansen tegenwoordig ook een sport is, en dat het alleen in nachtclubs en door stakkers zoals jullie met sex word geassocieerd.

  mensen zoals jullie zorgen ervoor dat vooruitgang onmogelijk word in bepaalde sociale kringen…

 28. liala
  25 januari 2008 om 07:37 uur.

  wollah schaam je ggoi je kont man als je broer je snap lig je in een doodskist en mensen jullie moeten niet komen praten want als je marokaan bent weet je wat voor schande dat is en jij casper je segt dat het normaal is in jou cultuut sorry maar dat we niet hoor in een bikini staan dansen

 29. mjahed
  26 januari 2008 om 02:10 uur.

  Ya schande, het zal maar familie van je zijn 3la fdi7a. En voor de hollanders die hier reageren en het prachtig vinden, wij zijn nou eenmaal niet zoals jullie, dus als jullie het normaal vinden wil niet zeggen dat wij dat dan ook normaal gaan vinden.

  SNAPEZ-VOUS

 30. peter
  26 januari 2008 om 05:34 uur.

  Wel lachen hoe marocs zich druk om anderen kunnen maken. Getuige de vele reacties hier.

  Ik zou zeggen, laat die dame toch lekker paaldansen. Topsport hoor. Zij kijkt echt letterlijk op jullie neer. Haha . Wie zijn de voornameljik mannen hier die denken te kunnen beslissen dat die Fatima Ourchid niet mag paaldansen?

  Jaloerse mannen? Bezitterige mannen?

 31. la hamka
  18 februari 2008 om 12:19 uur.

  hahahah kapot lachen amaai meisje heb je niks beters gev onden dan paaldansen allah gzeek!!! dat heb ik nog nooit maar ook nooit van men leven meegemaakt waar gaat de generatie toch heen

 32. Berber Pride
  27 juni 2008 om 02:44 uur.

  Is ze een Berberse of Arabische??

 33. samsam
  04 oktober 2008 om 12:48 uur.

  Tieten en billen SELLS

 34. proleet mohammed
  10 juli 2009 om 06:17 uur.

  Vooral die kortzichtige agressieve hypocriete mocro-etterbakken doen schandalige dingen. Niet die prachtige vrijgevochten vrouwen. Geef die dames de vrijheid! Ontneem die etters de vrijheid!

 35. Sus
  13 juni 2013 om 09:55 uur.

  Wauw schrik van de kortzichtige reacties hier. Paaldansen is een topsport denk dat een vrouw die paaldansen doet op alle lichamelijke vlakken sterker is dan menig man !! En het feit van een bikini is omdat men huid nodig heeft om te kunnen blijven plakken als het ware !! Asalaam aleikum eikels

Plaats je reactie