MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zalm: goedkoper geld overmaken

03 november 2005 | in Economie | 3 Reacties

Minister Gerrit Zalm van Financiën gaat onderzoeken of het mogelijk is het overmaken van geld naar landen buiten de Europese Unie goedkoper te maken. Op die manier hoopt hij mensen uit het illegale bankcircuit te lokken. Vooral rond overboekingen naar landen als Turkije en Marokko zou dat circuit groot zijn.

Zalm zei dit woensdag in een overleg met de Tweede Kamer over de bestrijding van terrorismefinanciering. Volgens Novum nieuws maken Veel moslims in Nederland gebruik van ‘ondergrondse’ banken omdat reguliere banken niet voldoen aan de islamitische regels. PvdA-Kamerlid Peter van Heemst vreest dat het illegale circuit ook wordt gebruikt om geld naar terroristische organisaties te sluizen. Hij vroeg Zalm te onderzoeken hoe het overmaken van geld via reguliere banken aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Er zijn 3 reacties

 1. Amsterdammer
  03 november 2005 om 01:10 uur.

  Bij het lezen van de eerste alinea, dacht ik wat lief van Zalm dat hij aan ons denkt. Maar in de tweede alinea blijkt dat dit een aanzet is voor het volgenda agendapunt bij de verkiezingen.

 2. sterlicht
  03 november 2005 om 01:40 uur.

  ha ha, een lachertje. Je denkt toch niet dat zalm het makkelijk gaat maken voor een Marokkaan, en al helemaal niet voor een moslim. Al zou dat zijn stoutste droom in zijn leven zijn.

 3. said
  04 november 2005 om 05:12 uur.

  hij heeft iedereen kaal geplukt, dat er niks overblijft om over te maken, zakkenvuller.

Plaats je reactie