MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

UMMAO wil opheldering van Donner

04 november 2005 | in Geloof | 7 Reacties

Naar aanleiding van de arrestatie afgelopen dinsdag van twee moslimjongeren in een internationale trein in Amsterdam, heeft de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (UMMAO) Justitie-minister Piet Hein Donner in een brief om opheldering gevraagd. De arrestatie volgde na tips van treinpassagiers. Het bleek echter loos alarm te zijn; de twee wilden zich alleen maar in een treintoilet wassen voor een gebedsritueel.

De unie wil dat de aanhouding grondig wordt onderzocht en laat weten verontwaardigd te zijn over de wijze waarop een arrestatieteam van de Amsterdamse politie de moslimjongeren heeft geboeid en afgevoerd. De Marokkaanse moskeeën vinden dat dit incident ”de geloofwaardigheid van de overheid én de mensenrechten aantast, moslims stigmatiseert en een sfeer van paniek zaait”.

Er zijn 7 reacties

 1. Saida
  04 november 2005 om 12:28 uur.

  Hehehe eindelijk!
  Ik krijg steeds meer respect voor onze Marcouch!

  Ps hebben jullie gelezen wat er zo wat werd geschreven over de twee mannen.
  Ze zaten twee uur met z’n twee in de wc.
  Ze gingen bidden in de wc.

  En wat helemaal achterlijk was, ze vonden het verdacht dat die mannen de hele tijd met hun bagage meezeulden.
  Zou je niet pas achterdochtig worden als ze dat niet deden?????!
  Dat ze hun bagage achterlieten om nooit meer terug te komen?
  Daar wordt toch steeds voor gewaarschuwd in het openbaar vervoer?
  Laat uw bagage niet achter?

  En wat vinden de Einsteins van Nederland verdacht?
  Mensen die met hun bagage rondlopen
  En ze waren zogenaamd bang voor een terroristische aktie maar lieten deze gevaarlijke monsters wel anderhalf uur in de trein zitten met een heleboel oplettende maar onschuldige burgers achter.

  Dus twee dingen?
  Of Nederland wilde heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel graag een bomaanslag(dat idee had ik al een tijdje Nederland wil zo graaaaaaaaag dat het op lijstje van Sinterklaas staat)
  Of ze wisten dat er niks aan de hand was en wilde gewoon een show om de angst(lees domheid) bij de bevolking op peil te houden.

  Hoe dan ook je laat geen ‘terroristen’ zolang in de trein zitten.

 2. samadie
  04 november 2005 om 04:25 uur.

  er wordt toch overgezegd laat je bagage niet onbeheert achter
  als ze hun bagage achter hadden gelaten dan was het ook verdadcht ??/ of niet

 3. Daniel
  04 november 2005 om 06:03 uur.

  Misschien zou het handiger zijn om niet dit soort kleding aan te trekken als je in de trein stapt of met een volle rugzak heen en weer te slenteren in een trein? Doe net als ieder ander normaal denkend mens en bewaar je uitingen van geloof (lees kledij) voor de plaats waar het voor gemaakt is (moskee) en ga er niet mee lopen provoceren op straat,dit zet alleen maar meer kwaad bloed dan gedacht word. Respect voor ieder geloof en zeker voor het mijne (athiëist(niet gelovig))
  Ik vind derhalve de reactie van Donner niet overdreven en zou willen dat u en de uwe eens op zouden houden met de zielige piet uit te hangen en spijkers op laag water te zoeken.Gedraag je naar de regels die hier gelden en het leven zal opeens een stuk leuker worden,en als u dan toch zo graag uw geloof wil uitdragen op straat doe dat dan lekker in het land waar uw ouders/voorouders vandaan komen..

 4. Saida
  04 november 2005 om 06:10 uur.

  Daniel

  Gaat ff lekker eerst inburgeringscurcus volgen voor dat je hier anderen de les komt lezen.
  Je weet wel vrijheid van godsdienst en meningsuiting en dat soort gein waarop deze geweldige rechtstaat op gebasseerd is.

 5. Azul
  04 november 2005 om 06:12 uur.

  Beste Daniel,

  Wat is dat nou voor gebrabbel allemaal. De zogenaamde Hollanders zijn toch voor vrijheid van religie, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van kledij etc etc. Waarom mogen Moslims niet hun kledij over straat dragen? Er wordt altijd met twee maten gemeten…..indien het jouw soort uit komt. Nederland is een democratische rechtstaat waar voor ieder ingezetene dezelfde regels geldt.

  Wanneer houden we nou eens op om het eigen gedrag te neutraliseren. Het wordt tijd dat de Nederlandse samenleving de toenemende groei van Moslims en Islam accepteert.

  Gegroet,
  Een NederMarokkaanse

 6. analist
  05 november 2005 om 10:30 uur.

  Als je je in een trein wil wassen voor een gebedsritueel kom je er viezer uit dan in.
  Moet je zo’n ritueel trouwens met z’n tweeen op een wc uitvoeren waar half Nederland op gescheten en gepist heeft!!!
  Smerig ritueeltje zou ik zeggen.

 7. Saida
  06 november 2005 om 12:04 uur.

  Ze zochten naar een schone toilet.
  Daarom gingen ze verschillende toiletten af.
  En dat vonden mensen nou juist verdacht.
  Althans dat zeggen ze.

Plaats je reactie