MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Debat islam en extremisme

09 november 2005 | in Geloof | Reageer

Morgen (10 november) vindt in Amsterdam het debat ‘Islam en Extremisme’ plaats. Deelnemers aan het debat zijn de Franse auteur Mohammed Elmoubaraki en de Marokaanse politicoloog Mohammed Tozy (verbonden aan de Universiteit Hassan II) Zij zullen ingaan over het ontstaan en de rol van de politieke islam. Ook wordt ingegaan op thema’s als secularisatie en laïcité. De voertaal is Frans, maar er wordt gezorgd voor vertaling in het Nederlands. De bijeenkomst wordt vanaf 19.00 uur gehouden in het gebouw van de HTIB, 1e Weteringsplantsoen.

Het debat vindt plaats in een reeks ‘Islam en democratie: tussen secularisatie en extremisme’. Deze reeks debatten is een initiatief van EMCEMO (het Euromediterraan voor migratie en ontwikkeling) in samenwerking met Al Hizjra, Stichting Aknarij, HTIB en het Amsterdams Centrum Buitenlanders (ACB). Het derde en laatste debat met als titel ‘Islam, secularisatie en islamitische organisaties’wordt gehouden op 26 november om 15.00 uur, opnieuw in het gebouw van de HTIB.

Plaats je reactie