MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Fundraising Marokkaanse Nederlanders

09 november 2005 | in Maatschappij | 2 Reacties

Op zondagmiddag 13 november a.s. vindt van 15.30 uur tot 17.30 uur in club Odeon (Amsterdam) het unieke initiatief ‘BMN-ers (Bekende Marokkaanse Nederlanders) voor Pakistan’ plaats: een benefietveiling voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. Er vindt die middag een veiling plaats van masterclasses en items van BMN’ers actief op verschillende terreinen. Van film tot politiek en van kunst tot muziek.

Zo kan onder andere geboden worden op een masterclass acteren van Mimoun Oaissa (Shouf Shouf Habibi, Het Schnitzelparadijs) en een door modeontwerper Aziz Bekkaoui ontworpen kaftan. Een dag meelopen met Naima Azough (Tweede kamerlid GroenLinks) is ook mogelijk, net als een meet & greet met rapper Raymzter en een gastrol in de serie Alex FM (The Box). Die middag zullen diverse artiesten acte de presence geven en een optreden verzorgen. Ondermeer cabaretier Rachid Larouz en zangeres Rajae elMouhandiz. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Alle opbrengsten komen ten goede aan giro 800800.

‘Think positive, do positive’
‘BMN’ers voor Pakistan’ is het eerste project van Best Moves For Life, een initiatief van vijf Marokkaans-Nederlandse jonge vrouwen die geloven in het motto ‘think positive, do positive’. “Wij gaan uit van eigen kracht, talent en betrokkenheid. Wij steken niet onder stoelen of banken dat Marokkaanse Nederlanders momenteel een negatief imago hebben in Nederland. Maar wij ontkennen ook niet dat de meerderheid van deze groep een positieve bijdrage levert en kan en zal leveren, op tal van manieren. Ons doel is om, naast uiteraard zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan, dit te laten zien”, aldus Saliha Bochhah en Hafida Abahai, twee van de initiatiefnemers van BMN’ers voor Pakistan.

Er zijn 2 reacties

 1. Amsterdammer
  10 november 2005 om 04:19 uur.

  Leuk initiatief.

  “BMN’ers”, ik word langzamerhand wel een beetje moe van al die termen…Allochtonen, Marokkaanse nederlanders, Nederlandse Marokkanen.

  Mijn vraag is, hoe voelen wij ons?

  1. Allochtoon
  2. Marokkaanse Nederlanders
  3. Nederlandse Marokkanen

 2. sterlicht
  12 november 2005 om 02:51 uur.

  Mix alle drie, en je krijgt een super internationale persoon. Het kan niet anders, als een persoon zoveel titels krijgt. Het feit dat hij zo veel namen krijgt, komt voort uit aandacht vanuit de maatschappij. Het betekent dat zo’n persoon veel talenten heeft en gewoon onmisbaar is in dit land.

Plaats je reactie