MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Schrijvers met een Marokkaanse achtergrond

11 november 2005 | in Amusement, Kunst | 2 Reacties

Schrijvers met een Marokkaanse achtergrond: Nederland is er rijk mee bedeeld. Speelt Marokko of de Noord-Afrikaanse cultuur een rol in hun werk, of zijn het gewoon Nederlandse schrijvers met een moeilijke achternaam? In de reeks Marokko in De Hoed nu de schijnwerpers op de letteren.

Is literatuur niet bij uitstek geschikt om een lezerspubliek inzicht in een andere cultuur en samenleving te geven? Of zijn de thema’s van deze ‘Marokkaans-Nederlandse’ schrijvers helemaal niet zoveel anders? Op zondag 13 november zijn in De Rode Hoed schrijvers aan het woord. ’s Middags een schrijversdiscussie over de betekenis en invloed van beide culturen via proza en poëzie.

Aan ‘De verbeelding aan het woord’ werken onder anderen mee: Abdelkader Benali, Mohammed Benzakour, Rashid Novaire, Rob Schouten, Lydia Rood, Fleur Bourgonje (presentatie van haar nieuwe boek ‘In Fez’/Uitgeverij Brokaat), Mustafa Stitou, Najoua Bijjir, Daniela Tasca, Fouad Laroui, Asis Aynan. Het Fonds voor de letteren presenteert een introductiecahier van Mustapha El Hamdaoui. Muziek: Numedia.
Presentatie: Michaël Zeeman.

Organisator: De Rode Hoed i.s.m. TANS en het Fonds voor de letteren
zondag 13 november
Tijd: 16.00-17.30 uur
Toegang: € 6,-

Er zijn 2 reacties

 1. jasper
  12 november 2005 om 03:19 uur.

  In de opsomming mis ik de m.i. belangrijkste : Hafid Bouazza.
  Is hij niet uitgenodigd? Wilde hij niet komen? Deze schrijver is een sierraad voor de Nederlandse literatuur. Zonder paranoide trekjes te willen vertonen: Is hij niet uitgenodigd? Waren er misschien andere dringende redenen? De er met kop en schouder bovenuitstekende: komt hij nu wel of niet?

 2. Administrator
  12 november 2005 om 03:22 uur.

  Vraag dat s.v.p. aan De Rode Hoed, TANS en/of het Fonds voor de letteren. Die organiseren het.

Plaats je reactie