MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Staatssecretaris BuZa naar Marokko

13 november 2005 | in Politiek | Reageer

Op maandag 14 en dinsdag 15 november a.s. brengt staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Atzo Nicolaï, een bezoek aan Marokko. Het bezoek staat vooral in het teken van 400 jaar betrekkingen Nederland-Marokko.

Op maandag 14 november heeft Nicolaï in Rabat een onderhoud met Gedelegeerd Minister Fassi Fihri van Buitenlandse zaken. Onderwerp van gesprek is, naast de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Marokko, de relatie EU-Marokko en in het bijzonder de Euromed Top van 27 en 28 november a.s. in Barcelona.

Maandagmiddag reist de staatssecretaris naar Marrakech. Daar zal hij in aanwezigheid van Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Maxima der Nederlanden een openingswoord uitspreken bij het intercultureel muziekprogramma ‘Art on Tour Marrakech’. Het muziekprogramma is georganiseerd door het Fonds Amateur en Podiumkunst in opdracht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Ook het programma op dinsdag 15 november staat in het teken van het internationaal cultuurbeleid. Samen met staatssecretaris voor Cultuur, Medy van der Laan, spreekt Nicolaï met een aantal Marokkaanse intellectuelen over het voornemen voor de oprichting van een ‘Mediterraan Huis’, centrum voor culturele dialoog. ’s Middags spreken de beide staatssecretarissen over dit voornemen met de Nederlandse pers.

Aansluitend woont Nicolaï wederom in aanwezigheid van de Prins van Oranje en de Prinses de opening bij van de door de ministeries van BZ en OC&W door de Mondriaan Stichting georganiseerde tentoonstelling ‘Respect, vormen van samenleven’.

Plaats je reactie