MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlanders vrijgelaten in Marokko

18 november 2005 | in Maatschappij | 1 Reactie

In Marokko zijn twee Nederlandse gevangenen vrijgelaten. Ze horen bij de 5000 gedetineerden die gratie hebben gekregen van koning Mohammed VI, ter ere van de vijftigste verjaardag van de Marokkaanse onafhankelijkheid.

Nog eens 5000 anderen kregen een forse strafvermindering. Onder de mensen die van de regelingen profiteren zijn 336 buitenlanders. Waarschijnlijk zijn daar nog meer Nederlanders bij.

In totaal zitten zo’n 80 Nederlanders in een Marokkaanse cel, vaak vanwege drugssmokkel. De koninklijke geste, de grootste ooit in Marokko, moet ook de overvolle gevangenissen lucht geven.

Er is 1 reactie

  1. Jos Verhagen
    18 november 2005 om 09:19 uur.

    Is ook bekend welke Nederlanders? Een bekende van mijn vrouw zit vast in Marokko: Joseph Oubelkas.

Plaats je reactie