MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Doe meet de Moroccan Future Day

29 november 2005 | in Economie | Reageer

Het Marokko Fonds, een kersverse stichting houdt zich bezig met duurzame ontwikkeling in Marokko. Het Marokko Fonds organiseert binnenkort de Moroccan Future Day. Dit is een project waarbij Marokkaans- Nederlandse scholieren zich bezig houden met de ontwikkeling van Marokko. Voor dit project zijn wij op zoek naar jou!

Op zaterdag 17 december wordt de eerste bijeenkomst gehouden: de scenario-bouwdag. Op deze dag zullen ongeveer 60 jongeren uit Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en andere plaatsen samenkomen. Ze zullen aan de hand van trends bedenken hoe ze zélf een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Marokko. Onder ervaren begeleiding worden in groepjes concrete plannen op papier gezet. De dag heeft plaats in het wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam. Vervoer, reiskostenvergoeding, lunch, snacks en drinken, entertainment, een verrassing en een prijs voor het beste filmpje worden verzorgd door het Marokko Fonds.

Het tweede onderdeel bestaat uit het maken van filmpjes gebaseerd op de gemaakte plannen . Op een zaterdag in januari komen de jongeren per stad in groepjes bij elkaar om hun eigen invulling te geven aan wat ze denken dat in Marokko kan en moet gebeuren. Na een inleiding in het gebruik van camera, licht, geluid en script, zullen de jongeren hun ontwikkelingsplan in film verbeelden. Ook deze dag wordt volledig door het Marokko Fonds verzorgd.

Op zaterdag 18 februari wordt het project afgerond met een feest op een leuke locatie in Den Haag. De Minister van Ontwikkelingssamenwerking, mevrouw Van Ardenne, zal een prijs uitreiken voor het beste filmpje. Na afloop van het project worden een boekje en een CD-ROM gemaakt met de toekomstscenario’s en de plannen van de jongeren. Dit materiaal zal verspreid worden over scholen in de grote steden en daar buiten. Succesvolle deelnemers zullen een certificaat ontvangen.

Ben je Marokkaans-Nederlands, tussen de 14 en 18 jaar, en lijkt het je leuk mee te doen aan het Moroccan Future Day project? Vraag dan zo snel mogelijk naar meer informatie of geef je meteen op bij Nordin Abanaissa of Linda Fokkema, telefoon: 020- 471 50 77, e-mail: info@marokkofonds.nl.

Plaats je reactie