MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jonge dichters en schrijvers aan het woord

29 november 2005 | in Kunst | 1 Reactie

Marocplus organiseert in het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Marokko van 1 t/m 4 december een grote Souk/Bazaar in de Ahoy om de culturele en zakelijke banden te versterken. Op 1 en 4 december treden dichters en schrijvers op die bekroond zijn met de El Hizjra-Literatuurprijs. Het zijn Rashid Novaire, Samira Ahali, Johanna de Graaf Bierbrauwer, Ayoub Salih, Najiba Abdellaoui, Tarik Fadilli, Mounya Benyadine en Fati Benkaddour.

Hun werk is gepubliceerd in de bundels Vrijpostige verhalen in een dwaze tijd, De zanger Bindier, In de genade van de zon en Koorddansers. Rashid Novaire publiceerde ook Reigers in Cairo en Maisroest. Fati Benkaddour geeft een wervelende buikdansshow.

De El Hizjra-Literatuurprijs is de belangrijkste Nederlandse literaire prijs voor Berbers en Arabieren. Zo zijn Abdelkader Benali, Moustafa Stitou, Rashid Novaire, Mohamed Benzakour, Said El Haji, Khalid Boudou, Rodhan Al-Galidi, Fadoua Bouali, Nisrine Mbarki en vele anderen doorgebroken.

Donderdag 1 december Zondag 4 december
Samira Ahali Rashid Novaire
Ayoub Salih Ayoub Salih
Mounia Benyadine Mounia Benyadine
Tarik Fadilli Tarik Fadilli
Najiba Abdellaoui Johanna de Graaf Bierbrauwer
Fati Benkaddour Fati Benkaddour
aanvang 20.30 uur aanvang 14.30 uur

De literaire voorstelling vindt plaats in Dar el Bard, zaalnummer 565
De stand van El Hizjra heeft nummer 645.

Er is 1 reactie

  1. Amazighi
    29 november 2005 om 10:35 uur.

    De El Hizjra-Literatuurprijs is de belangrijkste Nederlandse literaire prijs voor Imazighen en Arabieren. Zo zijn Abdelkader Benali, Moustafa Stitou, Rashid Novaire, Mohamed Benzakour, Said El Haji, Khalid Boudou, Rodhan Al-Galidi, Fadoua Bouali, Nisrine Mbarki en vele anderen doorgebroken.

    Berbers=Imazighen, ik kon het niet laten om het niet veranderen!!

Plaats je reactie