MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ontslag om een burqa

05 december 2005 | in Geloof | 2 Reacties

Juf Ouarda van de Islamitische Bilalschool in Amersfoort moet weg omdat ze dit weekend heeft besloten in het vervolg een burqa te dragen. Vandaag neemt ze afscheid van de kinderen en hun ouders. De gevolgen van haar beslissing zijn verstrekkend. Niet alleen zal de onderwijsassistente afscheid van de school nemen, ook zal ze haar opleiding niet afmaken. Toch blijft Ourda bij haar keuze.

Volgens directeur Koopman verliest zijn school een ‘fenomenale onderwijsassistente’. “Een hoofddoek is geen probleem. Ze liep al vrij bedekt, maar dat moet kunnen op een islamitische basisschool. Maar helemaal bedekt, dat kan niet,” aldus Koopman.

De directeur van de Bilalschool wil Ouarda graag voor zijn school behouden. Er is nog wel gekeken of er een andere oplossing mogelijk is. “In de klas wilde ze wel zonder gezichtsbedekking. Maar in de gang niet. Maar daar zien kinderen en ouders haar ook. Dat werkt gewoon niet. Ze moeten wel haar gezicht kunnen zien. Het is erg jammer, maar we respecteren haar keuze.”
[Bron: FOK!]

Er zijn 2 reacties

 1. mientje
  06 december 2005 om 09:48 uur.

  Beste volk,

  Dat hele circus over die burqa vind ik een beetje te ver gaan. ik kom zelf uit marokko en ik heb vanaf mijn kindertijd daar nog nooit een vrouw zo gekleed gezien. Ik vind persoonlijk dat deze plotselinge radicaliseren alleen is ontstaan door de toenemende kritiek en negatieve publiciteit over de islam. Mensen gaan juist dan hun ertegen (maatschappij) afzetten

 2. Dienson
  12 december 2005 om 09:22 uur.

  Wat bezielt dit soort mensen toch?! Alle respect voor mensen die voor bedekking etc kiezen, maar waarom maak je het jezelf dan niet makkelijk om dan thuis te gaan zitten? Je weet toch dat je nergens geheel bedekt aan de slag kunt. In Marokko bijvoorbeeld kan dat toch ook niet, waarom zou het hier dan wel kunnen?

  Als je niet gezien wilt worden door mannen…. blijf dan lekker thuis! Dan heb je zelf nergens last van, maar hebben anderen ook geen last van je.

Plaats je reactie