MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tentoonstelling over ideale moslimvrouw

07 december 2005 | in Kunst | Reageer

Onder de prikkelende titel ‘De ideale moslimvrouw’ toont kunstenares Aline Thomassen tot en met 2 april recente tekeningen, aquarellen en schilderijen van haar hand in het Haagse museum voor actuele kunst, het GEM (naast het Gemeentemuseum). Tegelijkertijd neemt zij deel aan de tentoonstelling ‘Respect’ in Marrakech, die door conservator Roel Arkesteijn van het GEM werd samengesteld in het kader van 400 jaar diplomatieke en handelsbetrekkingen tussen Nederland en Marokko.

Voor die presentatie maakt zij om de dag een tekening, die via haar website www.ikreisinjouwhoofd.nl voor iedereen is te zien. Waren het eerst de Marokkaanse vrouwen in Tanger die ze in haar journaal van tekeningen
vastlegde, dit keer richt ze haar aandacht op de in Nederland levende Marokkaansen. “Met dezelfde moed, met dezelfde overlevingsdrang en expressiviteit geven zij vorm aan hun identiteit, levend en laverend tussen
twee culturen”, licht Thomassen haar fascinatie voor deze dames toe.

Plaats je reactie