MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb vermaant Islamitisch College

08 december 2005 | in Geloof, Politiek | Reageer

De Amsterdamse onderwijswethouder Aboutaleb maakt zich zorgen over de intolerante houding van het Islamitisch College Amsterdam. Dat heeft zijn woordvoerder donderdag bevestigd. De Commissie Gelijke Behandeling stelde in november dat de school onterecht een islamitische lerares had geweigerd omdat zij geen hoofddoek wilde dragen. Naar aanleiding daarvan stuurde de wethouder vorige week een brief aan het bestuur van het college.

,,Het besluit en de houding van het Islamitsch College draagt bij aan een klimaat van intolerantie, een klimaat waarover ik als wethouder Onderwijs en Integratie bezorgd ben”, zo stelt Aboutaleb in de brief. De wethouder wijst het bestuur er vervolgens op dat de school hem onlangs nog heeft gevraagd om te zorgen dat hoofddoekdragende moslima’s niet uitgesloten worden van stages en van een kans op een baan. ,,Ik mag dan ook van u als werkgever verwachten, dat niet-hoofddoekdragende moslima’s niet worden uitgesloten. Het gaat immers om een vergelijkbare situatie”, schrijft Aboutaleb. De wethouder vindt dat tolerantie essentieel is voor Amsterdam en dat scholen daar een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.

Plaats je reactie