MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hof: neerschieten Arib was noodweer

10 december 2005 | in Maatschappij | Reageer

De politieman die in augustus 2003 een 33-jarige man doodschoot op het Mercatorplein in Amsterdam handelde uit noodweer. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vrijdag bepaald. De familie van de neergeschoten Marokkaan Driss Arib had een klacht ingediend bij het hof, omdat het Openbaar Ministerie (OM) had besloten de agent niet te vervolgen.

De agent schoot Arib in een smal gedeelte van een afhaalrestaurant op het Mercatorplein dood nadat deze met een mes op hem was afgekomen. De politieman zou geen tijd hebben gehad om weg te lopen of andere geweldsmiddelen te gebruiken. De dood van Arib zorgde voor veel onrust in Amsterdam-West. Zo liep een demonstratie op het Mercatorplein tegen het optreden van de agent uit op een chaos. Marokkaanse jongeren vernielden tientallen ruiten en auto’s en verschillende journalisten werden gemolesteerd.

Het hof heeft geconcludeerd dat de politieman niet anders kon reageren dan door te schieten. Hij heeft volgens het hof gehandeld uit noodweer. Tegen de beslissing van het hof is geen beroep mogelijk.

Plaats je reactie