MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko achter de schermen

12 december 2005 | in Maatschappij | Reageer

Hoewel er honderdduizenden Marokkanen in Nederland wonen en hoewel Marokkanen vrijwel dagelijks in het nieuws zijn, is er over het land van herkomst maar bar weinig bekend. Elk boek met meer achtergrondinformatie is daarom meer dan welkom. Steven Adolfs (correspondent voor NRC Handelsblad, Elsevier en Radio 1) schreef onlangs het boek “Marokko achter de schermen”. Daarin benadrukt hij dat Nederlanders zich niet blind moeten staren op moslimfundamentalisme en terreur.

Marokko achter de schermen tracht het nog altijd onbekende Marokko van nu in kaart te brengen aan de hand van de recente ontwikkelingen op het politieke, sociale, economische en religieuze vlak, maar ook met meer alledaagse bespiegelingen over de overlevingsstrategieën in het verkeer en de beste techniek om een
schaap op te blazen. En dat alles wordt vergeleken met de ervaringen van eerdere reizigers die rondtrokken in het land der lemen torens.

Marokko achter de schermen
Kroniek van een jonge natie tussen toen en straks

Plaats je reactie