MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko Fonds organiseert Future Day

14 december 2005 | in Maatschappij | 1 Reactie

Het Marokko Fonds organiseert a.s. zaterdag 17 december de Moroccan Future Day. Marokkaans Nederlandse jongeren uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en andere steden gaan die dag actief aan de slag met de vraag welke bijdrage zij zélf leveren kunnen leveren aan de ontwikkeling van Marokko in de komende decennia. Doel van de activiteit is om Marokkaans Nederlandse jongeren kennis te laten maken met en te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking in Marokko.

De jongeren maken onder ervaren begeleiding een scenario voor een ontwikkelingsproject in Marokko. Dat zal tijdens filmdagen in januari 2006 resulteren in een eigen filmpje van de deelnemers. De beste filmpjes worden op CD-Rom verspreid en vertoond op verschillende scholen in Nederland. Minister Van Aardenne van Ontwikkelingssamenwerking is gevraagd om aan de maker van het beste filmpje een prijs uitreiken op zaterdag 18 februari 2006.

Het Marokko Fonds is een onafhankelijke organisatie die onlangs is opgericht met steun van de NCDO, de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Het Fonds beoogt projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling in Marokko te steunen. De belangrijkste aandachtsgebieden voor het Fonds zijn onderwijs, gezondheidszorg, schoon drinkwater, mensenrechten, cultuur en sport. Een ander doel van het Marokko Fonds is het betrekken van Marokkaanse Nederlanders bij ontwikkelingssamenwerking.

De Moroccan Future Day wordt gehouden op zaterdag 17 december van 9.30 tot17.00 uur in Wetenschapsmuseum NEMO, Oosterdok 2 (naast het Centraal Station) in Amsterdam. Nadere informatie te verkrijgen via info@marokkofonds.nl of 020-4715077.

Er is 1 reactie

  1. Hannan
    07 januari 2006 om 05:36 uur.

    Ik was er die zaterdag 16 december ook aanwezig.
    Maar ik heb gemerkt dat sommige mensen informatie hebben gehad van de volgende dagen, maar ook vele niet. waaronder ik dus ik zou graag informatie willen krijgen.

    Groetjes,

Plaats je reactie