MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Boete voor racistisch Vlaams lied

16 december 2005 | in Maatschappij | 2 Reacties

De rechtbank in Antwerpen heeft aan drie Vlamingen boetes van 750 euro opgelegd vanwege een racistisch getinte parodie op een kabouterlied, waarin zij naar Marokkanen uithaalden. De drie mannen, in leeftijd variërend van 23 tot 32 jaar, verspreidden najaar 2000 via internet de zogeheten ‘Makakkendans’. ‘Makakken’ is in Vlaanderen een bekend scheldwoord voor Marokkanen.

Planet Internet meldt dat het gaat om een parodie op het bekende lied de ‘Kabouterdans’ van het televisiefiguur Kabouter Plop. Ook moeten de drie veroordeelden volgens Het Nieuwsblad ieder een symbolische boete van een euro betalen aan het Belgische Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding en de originele componisten van het Ploplied.

Er zijn 2 reacties

  1. Toth
    16 december 2005 om 06:34 uur.

    Waarom ben ik niet verrast door de muzikale voorkeur van deze lieden? En waarom stel ik een vraag waarop ik het antwoord al weet?

  2. jasper
    17 december 2005 om 03:17 uur.

    Ja, waarom eigenlijk?

Plaats je reactie