MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Autochtonen kunnen niet tegen kritiek

19 december 2005 | in Maatschappij, Politiek | 4 Reacties

Volgens de Marokkaanse publicist Mohammed Jabri kunnen autochtonen niet tegen kritiek. Al helemaal niet als het van een allochtoon komt. Volgens Jabri verraadt dat vermeende superioriteitsgevoel een structurele onzekerheid en een minderwaardigheidscomplex. “Men is blijkbaar in Nederland nog niet klaar voor een Marokkaan die zijn eigen normen en waarden perfect laat samengaan met de Nederlandse samenleving, zonder dat een ander daar last van heeft.”

Dit zegt de 30 jarige Nederlandse Marokkaan in een uitgebreid artikel op Politiek-Digitaal. Jabri hekelt vooral de schijnheiligheid in Nederland. Onlangs trof hij die nog aan in de reacties op een uitzending van Peter R. de Vries, waarin de misdaadverslaggever melding maakte van een uitgelekt AIVD-onderzoek over de vermeende seksuele escapades van wijlen Pim Fortuyn. De kritiek op die uitzending luidde dat het niet gepast is om ‘iemand die zoveel betekend heeft voor ons land’ te beschimpen. De term ‘heiligschennis’ viel. Jabri vindt dat hypocriet, want over de profeet Mohammed wordt wel van alles gezegd. Ayaan Hirsi Ali noemde de profeet bijvoorbeeld “een pedofiel naar huidige, westerse maatstaven”.

Er zijn 4 reacties

 1. Amsterdammer
  19 december 2005 om 04:12 uur.

  Die jongen heeft wel wat te zeggen af en toe, alleen jammer dat hij vaak op een onbeschofte manier anderen aanvalt. Zijn kwaliteiten zijn hard nodig voor zijn achterban.

 2. Toth
  20 december 2005 om 07:35 uur.

  Aan de andere kant in de wereld zoals hij is, is een welgemanierde genuanceerdheid stellen tegenover onbeschofte, of misschien wat moderner gezegd: onbeschaafde extremisten (om niet te zeggen ijlende zieligerds; ‘heiligschennis’ van sinterpim, goeiedag zeg..) zoals er zovelen zijn onder degenen met welhaast onbeperkte toegang tot de media is de ideale methode om te zorgen dat de microfoon verveeld onder je neus wordt weggetrokken.

 3. Bart
  21 december 2005 om 06:20 uur.

  Het is inderdaad jammer dat hij soms zo grof uit de hoek komt. Hij heeft veel zinnigs te melden. Mooi interview met veel openhartigheid. En hij kon het weer eens niet laten om toch even een sneer uit te delen naar autochtonen, maar ik kan hem dan ook alleen maar waarderen dankzij de spiegel die hij ons voorhoudt. Ik denk dat het tussen hem en zijn achterban over het algemeen wel goed zit.

 4. InGeniuZ
  21 december 2005 om 09:05 uur.

  Ik ken die gozer niet eens.
  Wat mij opvalt is dat Marokkanen toch “veel” aandacht krijgen in de literaire wereld. Maar in de technische wereld is dat veel minder. Er zijn zat Marokkanen die ver kunnen schoppen in de techniek op HBO of universitair niveau, maar ze krijgen gewoon de kansen niet voor.

  Echt jammer dat van die kutgroepjes Marokkanen het voor de goedbedoelden verzien en echt jammer dat Nederland en andere westerse landen geen gebruik maken van Marokkanen onder andere om te kunnen concurreren met Azie (met China keihard aan een inhaalrace) en Amerika.

  Echt jammer.

Plaats je reactie