MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse skister op Winterspelen

19 december 2005 | in Sport | Reageer

De Marokkaanse Sarah Ben Mansour (18) kan volgend jaar in Turijn, de eerste Afrikaanse skister bij de Olympische Winterspelen worden. Veel mensen zullen zich afvragen wat een Marokkaanse op de Spelen komt doen. Dat stoort me niet. Ik denk dat ik wel een redelijk niveau heb en serieus door de palen geraak. Als ik val, klim ik in elk geval niet weer terug naar boven. Iedereen kan onderuitgaan, zelfs Bode Miller. Ik zal mezelf niet kunnen meten met de besten, maar ik ga mezelf niet belachelijk maken. Ik wil Marokko positief over het voetlicht brengen’ aldus de skister vandaag in de Volkskrant.

Marokko geldt niet als een land met een grote skitraditie. In het Atlasgebergte ligt eeuwige sneeuw, maar een toeristische infrastructuur is er nauwelijks. Er zijn in het land slechts twee skistations. In het noorden is dat Mischliffen, vlakbij Ifrane, en tachtig kilometer ten zuiden van Marrakesh ligt Oukaimeden met twaalf liften en enkele hotels. Ben Mansour traint er nooit. ‘In Marokko vier ik alleen vakantie op het strand.’

Plaats je reactie