MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kunstmarokkanen in Maastricht

19 december 2005 | in Amusement, Kunst | Reageer

Gisteren werd in het Centre Céramique in Maastricht de expositie Kunstmarokkanen geopend. Het gaat om een reizende tentoonstelling waarin tien jonge Nederlands-Marokkaanse kunstenaars hun werk laten zien. De expositie maakt onderdeel uit van het themajaar MarokkoNederland 2005. In sommige kunstwerken in Centre Céramique is de Marokko-link onbelangrijk of onduidelijk, andere kunstenaars zijn juist heel duidelijk bezig geweest met het thema.

Zo heeft Aziz Beikaoui zich gericht op de perceptie van de burka. Times Burka Square maakt op vijf gigantische billboards à la C&A of Esprit reclame voor de mode van dit bijna alles verhullende gewaad. Opmerkelijk: het model heeft knalblauwe ogen. De expositie werd gisteren geopend met een middag vol Marokkaanse muziek, speeches en lezingen. Zo bracht de succesvolle Marokkaanse schrijver Khalid Boudou, auteur van Het Schnitzelparadijs, voor een bescheiden publiek stukken uit eigen werk. Lees meer hierover in Dagblad De Limburger.

Plaats je reactie