MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerste Moroccan Future Day groot succes

21 december 2005 | in Maatschappij | Reageer

De eerste Moroccan Future Day, die afgelopen zaterdag 17 december is georganiseerd door het Marokko Fonds, was een groot succes. Negentig jongeren uit verschillende steden in Nederland dachten na over hun bijdrage aan de toekomst van Marokko. In wetenschaps-museum NEMO in Amsterdam gingen zij aan de slag met de vraag: wat kan ik zélf doen voor de toekomst van Marokko?

Uit de workshops kwam een grote betrokkenheid van de jongeren bij de situatie in Marokko naar voren. Problemen als de toegang tot gezondheidszorg en schoon drinkwater, werkeloosheid onder jongeren en de positie van vrouwen werden door hen uitgebreid aan de kaak gesteld. Aan het eind van de dag presenteerden de jongeren, allen in de leeftijd van 14 tot 18 jaar en afkomstig van verschillende schooltypen, hun plannen om de leefomstandigheden voor de bevolking van Marokko te verbeteren. Deze liepen uiteen van activiteiten ter verhoging van de Marokkaanse export tot projectvoorstellen gericht op economische zelfstandigheid van vrouwen. Zij brachten de presentaties met groot enthousiasme, en luisterden deze op met onder andere poëzie en rap.

In januari 2006 verwerken de jongeren hun ideeën in filmpjes. De beste filmpjes worden op CD-Rom verspreid en vertoond op verschillende scholen in Nederland. Minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking is gevraagd om aan de maker van het beste filmpje een prijs uit te reiken op zaterdag 18 februari 2006.

Plaats je reactie