MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veel kinderen Marokko in huisarbeid

21 december 2005 | in Maatschappij | 5 Reacties

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch maakte dinsdag bekend dat tienduizenden Marokkaanse meisjes onder erbarmelijke omstandigheden als huishoudster moeten werken. De kinderen worden door hun arme familie gedwongen om op jonge leeftijd te gaan werken. Sommige dienstmeisjes zijn maar vijf jaar oud en moeten voor omgerekend een paar euro meer dan 100 uur per week werken.

De Marokkaanse wet zegt weinig over de dienstmeisjes en bovendien is het moeilijk om onderzoek te doen naar de kinderarbeid, aldus de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie. In Marokko werken meer dan 600.000 jonge kinderen, de meesten in de landbouw of in de tapijtindustrie. Veel kinderen worden volgens Human Rights Watch misbruikt. Zij lopen vaak blijvende lichamelijke en geestelijke schade op door het werk.

Er zijn 5 reacties

 1. Scorpi
  22 december 2005 om 01:11 uur.

  Gaat deze organisatie ook iets hieraan doen? of blijft het alleen bij een rapport??

 2. Bouchra
  22 december 2005 om 02:01 uur.

  Erg erg!

  In 2005?

 3. Amsterdammer
  22 december 2005 om 03:10 uur.

  Het probleem is veel ingewikkelder dan het op eerste gezicht lijkt. Men stuurt zijn kinderen niet zomaar om te gaan werken ipv naar school om te studeren. Men maakt dit soort keuzes om te overleven. Armoede en de slechte rijkdom verdeling is het probleem van Marokko. En dat moet als eerste opgepakt worden. Als je de kinderarbeid stopt, dan moet je die gezinnen een ander alternatief bieden. Er moet brood op tafel komen.

 4. Saida
  22 december 2005 om 05:22 uur.

  soms raak ik de volgorde kwijt.
  Laten mensen nou kinderen werken om voor de grote gezinnen in onderhoud te voorzien.
  Of neemt men veel kinderen om in de eigen onderhoud te voorzien?

 5. Amsterdammer
  23 december 2005 om 09:37 uur.

  Saida, armoede gaat vaak gepaard met veel kinderen. De arme laag van de bevolking is vaak niet opgeleid en dat gaat meestal gepaard met veel kinderen. Daarom worden in veel landen voorlichting en lees/schrijf cursusen gegeven aan vrouwen. Hoe ontwikkeld de vrouw wordt hoe bewuster zij wordt met het nemen van kinderen.

Plaats je reactie