MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mohamed favoriete naam in de randstad

23 december 2005 | in Maatschappij | Reageer

In de grote steden van Nederland is de naam Mohamed veruit favoriet als naam voor pasgeboren jongens. In zowel Amsterdam, Den Haag als Rotterdam staat Mohamed (met één m in het midden) bovenaan. In de hoofdstad staat op twee Max en op drie Mohammed. in Den Haag is Muhammed twee en Casper drie en in Rotterdam is nummer twee Mohammed en drie Ayoub. Landelijk gezien is Daan de meest populaire naam die ouders hun pasgeboren zoon geven.

Dat blijkt uit de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waar alle namen van pasgeborenen worden aangemeld voor de uitkering van de kinderbijslag. Op plaatst twee staat Thomas. Bij meisjes zijn de namen Emma en Sanne bijna even populair. Per provincie is er wel verschil. Zo zijn in Zeeland traditionele namen populair. Jan, Cornelis en Marinus vormen bij de jongens de top 3, bij de meisjes zijn dat Maria, Johanna en Adriana.
[Bron: FOK!]

Plaats je reactie