MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Prijsvechter bij vliegen naar Marokko

29 december 2005 | in Economie | 24 Reacties

Luchtvaartnieuws meldt dat Marokko volgend jaar een low cost maatschappij rijker is. Volgens persbureau Reuters zijn drie private Marokkaanse investeerders samen met de Duitse reisorganisatie TUI hard op weg een nieuwe prijsvechter op te richten. De maatschappij krijgt de naam Jet4you and gaat waarschijnlijk in maart 2006 van start. Jet4you zou beginnen met twee geleasde vliegtuigen.

Al in het eerste jaar moeten 160.000 passagiers worden vervoerd. Volgens de planning van de initiatiefnemers komen er de komende jaren steeds twee vliegtuigen bij en groeit het aantal vervoerde passagiers tot 1,7 miljoen in 2010. Marokko heeft met Atlas Blue al een low cost maatschappij in huis. Die prijsvechter is echter een volledige dochteronderneming van staatsmaatschappij Royal Air Maroc.

Er zijn 24 reacties

 1. samadie
  29 december 2005 om 01:22 uur.

  eindelijk keuze want de RAM is echt te duur

 2. Amsterdammer
  29 december 2005 om 01:40 uur.

  dat werd eens tijd. Nu effe afwachten hoe lang zij het vol gaan houden en hoe dwars RAM hun nu gaat liggen………

 3. Marokino
  30 december 2005 om 12:25 uur.

  Laat me raden, Ze zullen zeker met 2 geleasde vliegtuigen op en neer gaan vanaf steden naar Marokko vliegen, dat wil zeggen dat de vliegtuigen niet stil zullen staan. Zou bij voorbeeld ook Oujda en Nador aan bod komen voor vluchten naar Nederland? Ik weet zeker dat dat niet gaat lukken!!
  Ram zal er alles aan doen om het hun moeilijk te maken. Jah want zij bezitten meer vliegtuigen (Vorige maand nog 4x 787 dreamliners besteld). Dus met andere woorden geef bijv.Transavia een kans, maar niet van die popi jopies die interessant 2 vliegtuigjes leasen om te mee te spelen!
  Maar goed, dat is mijn mening! ben benieuwd

 4. Abdel
  30 december 2005 om 01:05 uur.

  Wat ben jij naief Marokino. Waarom zou RAM de kip met de gouden eieren weggeven. Ik bedoel, de vluchten van ram naar Nador zitten altijd tjokvol tegen een hoge prijs. Waarom tegen een lage prijs aanbieden als iedereen die hoge prijs betaald?? Persoonlijk denk ik liever het geld aan ram geven dan aan transavia nietwaar. Of ben ik nu een Nationalist?
  Ten 2e die zgn. nieuwe luchtvaartmaatschappij is bedoeld voor de toerist die het toerisme een impuls moet gaan geven, ik ben 1 keer in Nador geweest maar of die stad aantrekkelijk is voor zo een toerist…i doubt it!

 5. Amsterdammer
  30 december 2005 om 01:29 uur.

  Daar zit wel wat in, als ze echt serieus de markt open willen stellen, dan kunnen ze Transavia en de andere grote maatsschappijen de ruimte geven voor een gezonde concurrentie………..Met twee vliegtuigen ben je eigenlijk alleen maar opzoek naar een spelende bal……….en uiteindelijk gaan deze initiatiefnemers failliiet zodat de volgende avonturier pas over 10 jaar weer het toneel op durft.

 6. Youssef
  30 december 2005 om 04:48 uur.

  Alhamdoelillah,
  Ik heb zelf voor Atls-blue gekowen om naar Marokko te vliegen, het is maar 182 Euro retour!!!!

  Het is echt zo goodkoop maar de vliegtuigen zijn ook nieuw, schoon en echt COMFORTABLES.
  Z3ma prima, 182 euro; en binnen 3 uurtjes ben je in Marokko, in Marakesh, geen strenge controle helemaal niks, wallah ik raad iedereen die uit het binnenland van Marokko komt met Atlas-blue mee te reizen….
  En trouwens prettig nieuw jaar toegewenst aan alle Marokkanen, Sana Sa3ida wa kollo 3am wa antoum bigeer

 7. sal
  30 december 2005 om 05:12 uur.

  Ik vind met de ram vliegen lang niet zo slecht goede eten ,vriendelijke persooneel enz maar de prijs breekt inderdaad alle records.dus een beetje concurentie is nooit slecht , laten ze maar met aanbiedigen komen.

 8. Marokino
  31 december 2005 om 12:50 uur.

  Hee Abdel,

  In de zomer periode betaal je grofweg 650 euro ( ik weet dat ik niet mag om rekenen naar guldens) 1435 guldens zijn dat!! En wat Yussef zegt; zo hoort het!! goedkope vluchten van en naar Marokko,
  Een voorbeeld: Turkije 10 dagen lang met hotel en vlucht voor 400 Euro.
  Transavia vliegt naar Marrakesch voor 150 euro ongeveer!
  De vluchten van en Nador en Oujda gaan meestal 1 keer per week!( Zomerperiode is het iets meer). Vind je het dan niet gek dat ze tjokvol zitten in Boeing 737.(gemiddeld 175 personen)

  Ram weet dat marokkanen koste wat kost naar Marokko gaan, en zolang ze geen grote concurrentie hebben zullen de prijzen alleen maar stijgen.
  En ik gaf Transavia als voorbeeld. Geef gewoon een grote luchtvaartmaatschappij een kans!!

 9. Dr.Evil
  03 januari 2006 om 01:17 uur.

  Hey mensen,

  Ik ben al 20 jaar met de auto naar marokko. Ik heb drie jaar op schiphol gewerkt als vrachtagent. Ik ben zelf nooit een vliegtuig in geweest.

  Maar neem gewoon de auto, blijft de beste en gezellig ook nog.

  Voor degene die met het vliegtuig gaan: Ik hoop dat deze luchtvaartmaatschappij een stuk beter zal zijn dan die turkse low cost maatschappij, die verboden is.

  Veel veiligheid in de lucht.

  En eric de vlieger heeft met zijn crimenele vrienden ( marokaanse criminelen met heel wat geld op zak) een schaduw onderneming opgebouwd om hen miljoenen te vergroten.

  Ik ben blij voor ze

 10. moi
  30 januari 2006 om 08:27 uur.

  Als je het over toerisme hebt, dan moet je dus niet in nador/oujda of in een andere duister gat in het noorden zijn. Marrakech is the place 2 be. Atlas-Blue vliegt trouwens alleen naar Marrakech en Agadir. Transavia vliegt ook alleen naar Marrakech en Agadir. En die nieuwe maatschappij gaat als ze slim zijn NIET op het noorden vliegen maar gewoon op Marrakech en Agadir.

 11. modan1
  01 februari 2006 om 09:38 uur.

  nee moi je hebt het helemaal mis , als ze slim zijn en de kans krijgen moeten ze zeker op het noorden vliegen daar valt het meeste te verdienen namelijk .en wat marrakech betreft ben er vorig jaar geweest had hoge verwachtingen jame3lefna hahaha jame3troep wat mij betreft klote stad geef mij maar het mooie noorden mediteranee heeeeerlijk van tanger tot saidia ,dat wordt ook de toekomst wat toerisme betreft
  wasalaam iedereen

 12. hasan
  01 maart 2006 om 03:38 uur.

  ik ruik hier een beetje rivaliteit, noord tegen zuid en dat soort grappen
  fijt is dat agadir de 2 economische hoofdstad is na casa
  en niet voor nix
  de mensen zijn er vriendelijk/toegankelijk
  er word volop geinvesteerd
  er is veel toerisme
  dit geld ook voor marrakech
  dat kun je van bepaalde gebieden in marokko niet zeggen
  daar word je al met stenen bekogeld omdat je met een korte broek over straat loopt modan 1!!
  maar om op de vliegtariefen terug te keren
  tis en blijft een kwalijke zaak dat er zoveel betaald moet worden voor een ticket naar marokko
  een vriend van me is tunesier en die vliegt voor een derde van wat je voor marokko moet betalen
  de boot word ook steeds duurder
  zonder rede
  ik heb vorig jaar de prijzen vergeleken van een ticket
  voor algeciras naar tanger
  met dat van een ticket van algeciras naar ibiza
  (das 4x zo ver
  en die was gewoon veel goedkoper)
  maffia

 13. amore
  01 maart 2006 om 11:55 uur.

  MOI
  WE KIJKEN NAAR GELD TERWIJL MARRAKKESCH EN AGADIR
  TWEDE THAILAND IS AAN HET WORDEN ,WIJ PROBEREN TENMINSTE
  DAT ZOETJE TOERISTEN TEGEN TE HOUDEN ;MAAROKKO
  GAAT NAAR DE KLOTEN DOOR SEX TOERISM,JONGENS WORDEN MISBRUIKT EN GA ZO DOOR,DAAR MOET JE NIET BLIJ MEE ZIJN ,HEB JE LAATST OP MROK TV GEZIE DIE
  MEISJES DIE WERDEN GEBRUIKT VOOR SEX INDUSTIE DAT
  KWAM DOOR EEN BELG EN DAT WAS IN AGADIR

 14. mtalsi
  12 april 2006 om 08:21 uur.

  Ik ben op 7 april met atlas-blue naar nador gevolgen trouwens. Die vliegtuig vliegt normaal gesproken alleen naar agadir en marrakech, maar ik weet niet waarom ze nu ineens naar nador vliegen (vanaf amsterdam). Ik denk dat ze een vervangende vliegtuig hebben ingezet. De prijs was gewoon, die van RAM (440 per pers retour).

 15. morrobe
  29 juli 2006 om 11:28 uur.

  beste Marokkaanse broeders en zusters,

  jammer om te hierboven te lezen dat er zoveel rivaliteit is tussen het noorden en het zuiden van Marokko, het geeft precies weer hoe Marokkaanen met elkaar omgaan, we gunnen elkaar niets en kijken steeds weer hoe we elkaar omlaag kunnen halen en zullen nooit eens het initiatief nemen om te kijken hoe we elkaar kunnen helepen om met z’n aleen iets goeds weg te zetten voor elkaar waar we met elkaar trots op kunnen zijn.

  verder denk ik inderdaad dat er maar een instelling beter wordt van de giga hoge prijzen die Royal Air Maroc hanteerd en dat is de RAM zelf.
  de arme Marokkaanen met een uitkering moeten bij alkaar lenen om hun familie in mMarokko op te kunnen zoeken.( echt schandalig )

  Atlas Bleu vliegt alleen maar op de grote steden en volgens mij vliegt hij niet eens vanuit Nederland Maar dit laatste weet ik niet zeker. dus inderdaad blijven de mensen uit het noorden verstoken van een lowcost maatschapij en ik gun hen het ook echt na wat de mensen hier hebben meegemaakt tijdens de Aardbeving.

  assalaam wa aleikoum

 16. morrobe
  29 juli 2006 om 11:46 uur.

  weet je ook wie viezerikken zijn die lui van western Union ze vragen bijna de helft van het geld wat je opstuurd naar marokko aan provisie kosten echt schandalig

 17. Ziza
  29 juli 2006 om 06:51 uur.

  Atlas bleu is enige tijd geleden ingezet om te vliegen naar marrakech en Casa… wat doet marokko nu, zij die een ticket hebben gekocht voor RAM laat ze alsnog vliegen met Atlasbleu,
  ben gister 28 juli teruggekomen van nador naar Amsterdam en ja je raad het al met Atlasbleu… heb een fucking duur ticket voor RAM en krijg dan een vliegtuig die veel goedkoper is….
  Is RAM nu ook zo slim om bedragen terug te keren?

 18. marocina
  28 oktober 2006 om 08:51 uur.

  low cost maatschappij kunnen niet naar het noorde vliegen .want dan maken ze verlies het zuide is nog steets het meest aantrekelijke besteming voor marokkaane als voor niet marokkaane en ik werkt in de lucht haven in brussel
  zelfs europese low cost maatschappij willen niet naar het noorde van marokko vliegen verlies en nog eens verlies najwa uit antwerpen

 19. ilias
  03 maart 2007 om 12:25 uur.

  Sallam ho3laikom broeders en zusters van de islam.
  Euhm ik geef iedereen gelijk dat de prijzen te duur zijn en jah maar er zijn sommige maatschappijen die hartstikke duur zijn zo als ram naar nador 670 per persoon maar de zijn ook maatschappijen die naar ams-milaan-nador vliegen die heb je 499 per persoon dus je ken ook met andere maatschappijen gaan alsje met meerdere mensen gaat lijkt mij wat goedkooper
  ewa gair insallah
  sallah ho3laikom
  groetjes van ilias

 20. amazigh style
  08 augustus 2008 om 01:01 uur.

  geem ram of atlasblue gewoon royal air arif met berberse mooie blanke meiden als stewardessen en natuurlijk mogen die zwarte marokkaanse arabische piloten blijven want een berber kan een vliegtuig zowiezo niet besturen maar ach daar hebben we die vieze arabs voor die altijd naar me kijken als ik de vliegtuig instap vieze rikken zogenaamd mij zina noemen en tel nummer geven ik haat bijdeway arabs piloten neuk je vieze arabs stewardessen maar tfoe kontje geven aan de captain daarom die kilo make up

 21. batata
  09 augustus 2008 om 06:48 uur.

  AMAZIGH STYLE GEWOON ROYAL AIR MAROC MET MOOI BERBERSE EN ARABISCHE STEWARDESSEN.

 22. amazigh style
  10 augustus 2008 om 04:25 uur.

  bestaan er dan mooie arabische stewardessen die wijven zijn echt lelijk en dan komt er een piloot naar me toe zon eentje die op een acteur uit bollywood lijkt gaat die zeggen waarom werk jij niet bij atlasblue in het arabisch ik zei hoezo gaat die zeggen kan je met mij lekker in de cockpit zitten ik zei toen tfoe een spuugde in zijn bollywood face en zei de rede dat ik niet bij atlas blue werk omdat ik niet lelijk ben

 23. amazighstyle
  11 augustus 2008 om 04:06 uur.

  ik zeg 1 ding batata mamita hihi een andere luchtvaartmaatschapij zou beter voor marokko zijn geweest maar ja een berber zoals jij wilt slaafje zijn van de arabieren ook goed en bestaan er mooie arabische stewardessen whawha

 24. hater
  19 augustus 2008 om 11:49 uur.

  weet je wat ram izan tfoe atlasblue alleen gekken die nog met hun dure vervuilde straat tickets mee gaan reizen yek als je naar marokko wilt reizen moet je naar utrecht gaan is net marokko

Plaats je reactie