MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Actievoerders AEL vrijgesproken

03 januari 2006 | in Maatschappij, Politiek | Reageer

Vier actievoerders van de Nederlandse afdeling van de Arabisch Europese Liga (AEL) zijn vrijgesproken. Het openbaar ministerie (OM) had 240 uur werkstraf geëist tegen de vier actievoerders die twee jaar geleden actie voerden op de ringweg A10 bij Amsterdam. Ook eiste het OM een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

De verdediging toonde zich verbaasd dat meer dan twee jaar na dato nog vier actievoerders, onder wie oud-voorzitter Nabil Marmouch, voor de rechtbank moesten verschijnen. “Blokkades van snelwegen zijn een veelvuldig gebruikt actiemiddel”, aldus raadsman J. Pauw. “De laatste jaren voerden boze boeren, truckers, kampbewoners en brandweermannen actie op snelwegen, en nooit ging justitie tot vervolging over.

De rechtbank oordeelde dat het viertal wel schuldig is aan het overtreden van de wet omdat zij het verkeer met hun actie gehinderd hebben. Een werkstraf of voorwaardelijke celstraf, zoals het Openbaar Ministerie twee weken geleden had geëist, vonden de rechters echter niet nodig.

Plaats je reactie