MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kleuter wordt in Marokko begraven

04 januari 2006 | in Maatschappij | Reageer

De dood van het vierjarig jongetje dat op oudejaarsavond terecht kwam onder een televisietoestel heeft grote indruk gemaakt. Vooral binnen de Marokkaanse gemeenschap in Harderwijk, waar het slachtoffertje deel van uitmaakte. Begin deze week werd in de moskee gebeden voor het jongetje en zijn familie. Leden van de Marokkaanse gemeenschap hebben massaal hun deelneming betuigd aan de ouders. Vrijdag worden de stoffelijke resten van het jongetje overgevlogen naar Marokko waar ze ter aarde worden besteld.

Volgens de stichting Consument en Veiligheid lopen vooral kleintjes grote risico’s. Ze zijn enthousiast, kennen geen risico’s en zien geen gevaren. Bovendien zijn ze motorisch nog niet in staat om een ongeluk te voorkomen. Hoewel ongelukken in en rond huis nooit zijn uit te sluiten heeft Consument en Veiligheid wel een aantal richtlijnen om de kans te verminderen. Aangeraden wordt de speelruimte van kleine kinderen te bekijken vanuit hun lichaamslengte. Kleintjes kunnen zich bijvoorbeeld ook aan de onderkant van scherpe punten of uitsteeksels bezeren wanneer ze voorbij lopen of kruipen. Verder adviseert de stichting om kasten en stellingen te verankeren in de muur. Dit om te voorkomen dat ze voorover vallen wanneer een kind er in een onbewaakt ogenblik in klimt.

Plaats je reactie