MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse Amsterdammer van het jaar

05 januari 2006 | in Maatschappij | Reageer

Afgelopen zaterdag 31 december is er een portret van Rahma el Mouden, directeur MAS Dienstverleners, verschenen in de kleurenbijlage van Het Parool (PS van de Week). Samen met negen andere bijzondere Amsterdammers is zij genomineerd voor de titel Amsterdammer van het Jaar. Rahma is genomineerd, omdat zij op 25 november van PriceWaterhouseCoopers en de gemeente Amsterdam de IJ-prijs 2005 heeft ontvangen, vanwege haar bijdrage aan de promotie en economische ontwikkeling van de stad Amsterdam.

Dit jaar ligt de uiteindelijke keuze voor het eerst in handen van de mensen die digitaal stemmen via www.parool.nl. Het bestuur van TANS nodigt u uit om vanaf a.s. zaterdag t/m vrijdag 6 januari 2006 een bezoek te brengen aan deze site om Rahma’s kandidatuur kracht bij te zetten. Hoe meer stemmen, hoe meer kans zij maakt op de titel Amsterdammer van het Jaar. Een hoge notering in de top 10 betekent voor haar én voor MAS Dienstverleners een fantastische start van het nieuwe jaar.

Naast Rahma el Mouden komt ook Ahmed Marcouch, bruggenbouwer in de traditie van wethouder Ahmed Aboutaleb, voor op de lijst. De oud-voorzitter van de Unie van Marokkaanse moskeeën in Amsterdam en omstreken (Ummao) is nu PvdA-lijsttrekker in stadsdeel Slotervaart. Hij maakt grote kans volgend jaar de eerste Amsterdamse stadsdeelvoorzitter van Marokkaanse afkomst te worden.

De spelregels zijn dat iedereen slechts één keer mag meedoen én dat alle deelnemers op twee kandidaten moeten stemmen, dus 1 stem op je voorkeur en 1 stem op een andere kandidaat anders is je stem niet geldig. Iedereen mag stemmen of je nu in Amsterdam woont of daar buiten, de hele wereld mag stemmen op de website. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden plaats tijdens een groot festival op zondag 8 januari in de Stadsschouwburg Amsterdam. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via dezelfde website.

Plaats je reactie