MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Speciale beleggingen voor moslims

05 januari 2006 | in Economie, Geloof | 4 Reacties

De Belgisch-Nederlandse bankgroep Fortis overweegt om te starten met beleggingen die de regels van de islam respecteren. Dat schrijft La Dernière Heure donderdag. Fortis zou kunnen starten met rekeningen die geen intrest opleveren voor de houders van de rekening. De intrest zou ook doorgestort kunnen worden aan de armen. Fortis zou ook beleggingen voorstellen die niets te maken hebben met zaken als alcohol, seks, kansspelen of de tabaksindustrie. “Maar Fortis heeft op dit ogenblik nog geen enkel concreet project wat betreft producten voor moslims. We observeren enkel de sector”, luidt het bij de financiële instelling.

Er zijn 4 reacties

 1. MOKER
  05 januari 2006 om 02:16 uur.

  DAT IS EEN ZEER GOED PLAN!
  EINDELIJK WERD DAT EENS TIJD, ZE worden WAKKER HOOR! MOOI OMDAT TE ZIEN.:)
  IK HOOP DAT DIE PROJECT SNEL WORD OPGEVOERD. laten we er het beste van hopen!:)

  laterzzz , OUerzazate, ALKMAAR

 2. abdel
  06 januari 2006 om 10:18 uur.

  Ik zou beleggen in schapen 😉

 3. Toth
  07 januari 2006 om 09:23 uur.

  Een rekening zonder rente ingebed in een systeem waarin rente en inflatie de maat voert is niets anders dan gewoon geinstitutionaliseerde diefstal in een hogere versnelling. Geld lenen, dat is nou juist waar banken geld mee verdienen. Dat geld wat door de normale rekeninghouder aan de bank geleend wordt, dat leent de bank weer uit tegen rente. Wie dus geld aan de bank leent doet automatisch mee aan dat systeem, ook als hij zelf daarvan geen rente ontvangt. Ofwel Fortis leent geld uit een bepaalde fonds/ pot iets goedkoper uit aan een selectief klantenbestand (en stopt een gedeelte in eigen zak) ofwel Fortis houdt de prijzen en stort de rente door naar goede doelen, waar vervolgens Fortis verantwoording aflegt aan de NL regering en die bepalen dan samen met hun bazen uit het bedrijfsleven welk doel wel en welk doel niet geoorloofd is.

 4. Toth
  07 januari 2006 om 09:31 uur.

  Zelfs wie helemaal geen geld uitleent en in een oude sok stopt doet automatisch mee aan het systeem. Je stopt er vandaag bijvoorbeeld 100 euro in en over een jaar heb je met 5% inflatie 95 euro in je sok en 5 euro gestort op de rekening van de bank, waar ze een veelvoud van mogen uitlenen en rente mee verdienen. Als je het op de bank zet heb je na een jaar, als je er verder niet aankomt en de maximale rente van bijna 4% hebt nog 99 euro en 1 euro aan de bank gegeven, waar ze een veelvoud van mogen uitlenen en rente voor rekenen. (5% inflatie is een optimistisch cijfer.)
  M.a.w. het systeem zelf is gebaseerd op diefstal en daar is geen ontkomen aan binnen het systeem zelf.

Plaats je reactie