MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims Duitsland woedend over test

06 januari 2006 | in Geloof | 4 Reacties

Moslims in Duitsland zijn woedend over een inburgeringstest die aanvragers van de Duitse nationaliteit wordt afgenomen. Eén van de vragen luidt: ,,Hoe staat u tegenover de uitspraak dat de vrouw gehoorzaam moet zijn aan haar man en dat hij haar mag slaan als ze niet gehoorzaam is.” Een andere vraag lijkt geïnspireerd op de moord op Theo van Gogh en gaat erom of de aanvrager kritiek op het geloof geoorloofd vindt en, zo nee, welke middelen er dan tegen mogen worden gebruikt.

In de zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg krijgen moslims die Duitser willen worden een lijst met dertig vragen voorgelegd, waarvan de antwoorden bepalend zijn of zij de Duitse nationaliteit krijgen. Ook moet de test uitsluitsel bieden of iemand in de toekomst mogelijk geneigd is een extremistische organisatie te ondersteunen. Wie de lijst niet naar behoren beantwoordt, kan het Duitse staatsburgerschap wel vergeten, wie over de lijst blijkt te hebben gelogen, kan zijn staatsburgerschap zelfs jaren later nog verliezen. De deelstaatregering verdedigt de lijst en noemt de vragen onvermijdelijk omdat ‘het nu eenmaal zo is dat er radicale moslims zijn die écht zo in het leven staan’. De Centrale Raad van Moslims vindt de vragenlijst discriminerend.

Er zijn 4 reacties

 1. autochtoon
  19 januari 2006 om 05:34 uur.

  goede manier om het kaf van het koren te scheiden. op deze manier kunnen potentiele criminelen en/of terroristen buiten duitsland worden gehouden. ik snap niet waarom moslims hier woedend over zijn? dit is toch een perfecte manier om ervoor te zorgen dat het imago van de allochtoon wordt verbeterd? de vraag over het slaan van een vrouw vind ik overdreven, maar de vraag over theo van gogh vind ik erg goed. persoonlijk hoop ik dat ze zo’n soort test ook snel in nederland in voeren. hoe minder rotte appels binnenkomen hoe beter de kwaliteit van de appels en deste meer mensen er tevreden zijn. of ben ik nou weer te optimistisch

 2. gert
  11 februari 2006 om 11:57 uur.

  is volledig onjuist wat ik hier las? dit is één en al veralgemenen van mensen ! eerst en vooral autochtoon weet je enig ding over de islam buiten wat je op tv gezien heb ? heb je ooit iets gelezen over de islam die door een moslim word gezegd? neeeeeeeee natuurlijk niet je weet niets af van de islam je bent gewoon tegen alle allochtonen terwijl je er nog nooit ehct gekend heb er zit één ena l haat in je maar maak nie uit !! en dna dat van duitsland zoals ze vroeger tegen d ejoden waren proberen ze nu ook zo tege de moslims te doen maar het verschil is dat de moslims over de hele wereld heersen en dit ze dus nooit zal lukken!!

 3. kreeftje
  11 februari 2006 om 12:03 uur.

  hoi allemaal ! hevige reacties hier! wat ik wou zeggen is dat duitsland volledig verkeerd bezig is en de vragen die ze stelden waren geen vragen die je stelt zodat de allochtonen zich beter zullen integreren maar dat zijn vragen die uitdagen! die de moslims uitdagen en enkel haat en woede veroorzaken maar nou goed ! ik wil mijn respect tonen voor de woedende moslims die beledigd werden en ik hoop dat er gauw iets tegen de inburgerings test doen want als je de mensen zo een test geef dan is dit precies alles behalve een inburgerings test maar eerder een haatuitlokkende test en alles wat dit wil veroorzaken moeten we tegen gaan dus tegen wat de duitsers hebben gedaan!!

 4. stuard
  11 februari 2006 om 12:06 uur.

  DE DUITSERS ZIJN ALTIJD HATERS GEWEEST IS NIETS NIEUWS EN HET SPREEKT VOOR ZICH DAT DE MOSLIMS ER WOEDEND OM ZIJN WAT IS HET TEGEWOORDIG GEWORDEN EERST DIE CARTOONS EN DAT DAN OOK NOG EENS WAT WILLEN JULLIE???????? DIT GAAT DE SLECHTE KANT UIT STOPT MET HAAT TE VERSPREIDEN EN MENSEN UITTEDAGEN HEB RESPECT VOOR ALLE GELOVEN EN ALLE RASSEN MET HAAT BEREIK JE NIKS EN MET DIE TEST ZULLEN Z EOOK NIETS BEREIKEN ENKEL HAAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!8888

Plaats je reactie